dinsdag 16 augustus 2011

Dag 28 - 14 augustus: van Glacier NP naar Yellowstone

Dag 28 – zondag 14 augustus: van Glacier NP naar Yellowstone
Om negen uur reden we weg, richting Yellowstone. We wilden proberen zo dicht mogelijk bij de noordelijke ingang te komen zodat we ons morgenochtend heel vroeg kunnen melden bij de Mammoth Hotsprings Campground.  Dat is de enige manier om een plaats te kunnen krijgen. Aanvankelijk waren we van plan door het park te rijden en dan vanaf West Glacier naar het zuidoosten, maar dat plan hebben we omgegooid: we zijn zo vanuit St Mary de HW 89 opgedoken. Afgezien van een paar bochtige trajecten in het begin was dat een hele goede, vaak kaarsrechte weg. Onderweg tankten we voor de zekerheid nog maar eens en dronken we matige koffie. Elke negorij in de omgeving wordt door Indianen gerund en dat staat meestal (helaas) garant voor hoge prijzen en slechte hygiëne, hoewel het met dat eerste nog wel meeviel hier. Verderop brunchten we in het plaatsje Choteau (nee, er hoort géén a te staan in plaats van de o). Een vreemde gewaarwording: middenin dat kale, lege en vooral arm aandoende landschap opeens keurig aangeharkte voortuintjes en  huizen die een zekere welvaart niet verhullen. In het restaurantje had de gemeenschap zich na de kerkdienst collectief verzameld om zich na het geestelijk gedeelte nu fysiek te voeden. Er was ook een dame van naar schatting ruim in de tachtig, in keurig geheel aan de plaatselijke normen voldoende blauwe bloemetjesjurk met daaronder een stel plastic teenslippers.
Het landschap was zeer afwisselend. Van uitgestrekte prairies tot bossen en rivieren. We verveelden ons geen moment. Het schoot ook lekker op: de wegen waren over het algemeen goed, recht en vrijwel leeg. We reden over Great Falls en maakten daar een lange stop bij de WalMart. Onze voorraden waren zo’n beetje op en dit was een goede mogelijkheid ze aan te vullen. Tegen een uur of zeven waren we ongeveer 40 mijl voor Yellowstone. Dan nog een plek vinden is een illusie zoals ik al schreef, en we vonden een KOA-camping die mooi ter overbrugging kon dienen. Heel anders dan die bij Seattle, veel minder strak georganiseerd. We kregen een hele rustige plek toegewezen maar kozen uiteindelijk toch voor een dichterbij de algemene voorzieningen. 

De 'badkamer' op de camping

Slaapt hier heerlijk!

Zo hadden we internet ter beschikking en konden we de foto’s makkelijk in Picasa zetten. We draaiden een was en namen een douche. Het beviel ons zo goed dat we besloten nog een dag extra te blijven, gewoon een beetje uitrusten en o.a. het blog bijwerken.
Dat wordt uitslapen morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!