dinsdag 16 augustus 2011

Dag 24 - van Jasper naar Lake Louise

Dag 24 – woensdag 10 augustus: van Jasper naar Lake Louise

Vroeg opgestaan en de tent opgebroken. Vandaag wilden we richting Banff maar een vastomlijnd plan hadden we niet. De route liep over de Icefield Parkway, een goede verbinding tussen de parken Jasper en Banff. Wel meer dan een goede verbinding eigenlijk: een prachtweg langs zeven grote gletsjers en vijfentwintig kleine! Eerst reden we echter via de 93A naar de watervallen van de Athabasca River. We hoopten onderweg nog wild te zien, maar dat had zich kennelijk collectief verslapen. Jammer. We passeerden nog een aantal mooie uitzichten op de rivier vóór we bij de watervallen kwamen. Normaal gesproken hebben we daar niet zoveel mee, maar dit was fenomenaal! Het water kwam niet eens van zo hoog, maar wel met donderend geweld en spectaculair om te zien, vooral omdat je er zo dichtbij kon komen. De eerste klapper van de dag hadden we dus al binnen. Daarna de Icefield Parkway op. Dat was zo onbeschrijfelijk mooi, niet na te vertellen. Steeds maar weer zetten we de auto aan de kant om méér foto’s te maken. Het hield gewoon niet op. 


Gletsjers maar ook bijvoorbeeld het Peyto Lake, een felblauw meer hoog in de bergen. Al het zout dat bij andere meren en rivieren voor een witte kleur zorgt werd er hier op natuurlijke wijze uitgefilterd zodat alleen de mineralen overbleven die voor de blauwe kleur zorgden. Op de wandeling ernaar toe fotografeerden we o.a. Pulsatilla (Wildemanskruid). 


Het kon gewoon niet op die dag! Toch maar geprobeerd een stukje verder te komen, de lucht betrok steeds meer. Tegen de tijd dat we in de buurt van Lake Louise kwamen was er een waar noodweer losgebarsten. Zo erg dat we kamperen echt niet zagen zitten. Dus besloten we maar een motel te zoeken. Ja, kan je net denken: dat dacht iederéén natuurlijk. Het was opeens heel druk (we zaten bij Lake Louise zelf inmiddels), er stond gewoon file en overal bordjes met No Vacancy. Tot Bert opeens bij een luxe uitziende lodge hetzelfde bordje zag maar dan zonder de eerste twee letters: plaats in de herberg! Maar eens vragen binnen. Ze hadden nog één kamer, heel klein. En duur…..maar we hadden geen keus. Verder rijden (het was al zes uur) zou kunnen betekenen dat we nog úren door moesten, in Banff dat het dichtste bij lag was alles zeker vol. Dus hebben we maar genoten van de warme douche, en de kamer was toch echt groter dan onze tent dus we vonden het kleine maar betrekkelijk. Uiteindelijk hebben we er zelfs gegeten, dat was dan weer heel betaalbaar. En al bliksemde en goot het dat het een lieve lust was: wij zaten hoog en droog!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!