zaterdag 13 juli 2013

Dag 5 - 11 juli: Sacramento

Dag 5 – donderdag 11 juli: Sacramento


Vandaag is een rustdag. We hebben allebei heerlijk geslapen. Dit jaar hadden ze gelukkig bij de Walmart ook weer de dikkere slaapzakken, die waren vorig jaar uitverkocht. Het was wel nodig ook, want hoewel het overdag behoorlijk warm was, zo rond de vijfendertig graden, koelde het ’s nachts enorm af. Er stond bovendien een hele harde wind zodat we de tent goed moesten vastzetten. Die wind bracht meteen een ander probleem aan het licht. Vorig jaar hadden we vaak moeite met koken omdat ons brandertje niet voorzien was van een windscherm. Eén keer moesten we daarom zelfs van de camping af om achter een muurtje van een huis te kunnen koken. En ik had er niet aan gedacht een windscherm mee te nemen van huis. We besloten dus de brander ingepakt te laten, en toch maar voor een paar dollar meer een tweepits kookstel te halen waar een windscherm aan vast zit. Dat was meteen ongeveer het enige doel van vandaag. Na een paar uur lekker lezen en zelfs nog even slapen, op een matje buiten de tent, zochten we dus toch maar weer de plaatselijke Walmart op. Maar eerst brachten we een kort bezoekje aan Old Town Sacramento. Dat was echt een stuk minder interessant dan twee jaar geleden, toen we er in het weekend waren en de halve bevolking in pionierskledij rondliep. Maar ach, we lunchten er in het prachtige jugendstilcafé en dat op zich was al de moeite waard.


Een Guiness voor Bert en voor mij een Virgin Bloody Mary!
(virgin = natuurlijk zonder vodka...)




Het gasstel (made in China) was gauw gekocht, ook sloegen we nog verse groenten en fruit in. We reden naar de tent en deden verder lekker niets meer. Morgen gaat het echte reizen beginnen, richting The Great Basin. Dwars door de eindeloze vlakten van Nevada.

Dag 4 - 10 juli: San Francisco - Sacramento

Dag 4 – woensdag 10 juli: San Francisco – Sacramento


Na het ontbijt bij La Boulange pakken we onze spullen in en rijden richting Sacramento. Vandaag gaan we de kampeeruitrusting bij elkaar grabbelen bij de Walmart. Deze keer hebben we drie Supercenters op rij in beeld, wat de één niet heeft kunnen we vast bij de ander wel krijgen. We rijden San Francisco uit en stoppen als eerste in Fairfield, een klein uurtje rijden. Daar vinden we vrijwel alles van onze gading, alleen het onderzeil voor de tent is in de door ons gewenste maat uitverkocht. We slaan in twee etappes in: eerst alle kampeerspullen, dat afrekenen en in de auto leggen, dan terug voor de proviand. Op het standaardlijstje staan behalve suiker, koffie, zout, peper en olijfolie ook blikken chili, blikjes ananas (voor door de chili), pastasauzen, pasta, instant pancakemeel en nog meer houdbare artikelen. Zo kunnen we er een hele tijd tegen. Uit ervaring wijs geworden hadden we uit Nederland vier rollen biscuitjes meegenomen omdat die hier ofwel niet te krijgen zijn ofwel onbetaalbaar. En wat zie ik: bij de ontbijtspullen, tussen driehonderdnegentachtig soorten cereals ligt een doos met mariabiscuitjes, uit Mexico, voor vijftig dollarcent….Tja.
Het lijkt een hele simpele aangelegenheid, al die spullen inslaan, maar op het moment dat je voor de dertigste keer die hele grote winkel door moet op zoek naar iets simpels als afwasmiddel ben je het echt wel zat. Toch ging het deze keer redelijk vlot. Bij de volgende Walmart, in DIxon, vonden we alsnog het onderzeil en hadden we de boel compleet.

We zetten koers naar de KOA-campground in Sacramento. Twee jaar geleden eindigden we daar onze vakantie, nu was het ons startpunt. Het is niets bijzonders en wordt omsloten door snelwegen, maar het sanitair is schoon en het is vanaf San Francisco maar anderhalf uur rijden. We reden om zes uur het terrein op en konden op ons oude plekje aan het water staan.





Toen konden we dan eindelijk de auto inrichten voor de komende zes weken. Dat is altijd een leuk klusje: hoe krijg je het zo voor elkaar dat je overal bij kunt en alles een vaste plek heeft? Het lukte uitstekend. De auto is van handige vakken voorzien en heeft bovendien een geheel vlakke laadvloer als je de achterbank inklapt. De tassen met kleren zetten we bij de achterzijdeuren, ieder een eigen kant. De keukenspullen inclusief koelbox en de etensvoorraad konden allemaal in het achterste deel, en in de ruimte die toen in het midden nog overbleef pasten perfect de rugzakjes. De tent stond in tien minuten, matjes en slaapzakken erin en klaar!

We proosten op deze eerste kampeernacht, aten als avondmaal het brood dat we bij La Boulange ’s morgens gekocht hadden en doken de tent in.