vrijdag 26 augustus 2016

Woensdag 24 en donderdag 25 augustus - dag 2 + 3: Denver

Dag 2.

Wakker worden in een nare, beetje ongure hotelkamer is niet echt plezierig te noemen. Sowieso had ik nauwelijks geslapen, het was er warm en benauwd. De beslissing was dan ook gauw genomen: wegwezen hier! We checkten uit en reden op goed geluk naar een paar vlakbij gelegen hotels van meer gerenommeerde hotelketens. Best Western was de eerste. Daar hadden ze waarschijnlijk wel een kamer maar die was pas om drie uur beschikbaar. Aangezien het nog redelijk vroeg in de ochtend was leek ons dat geen goed idee. De tweede, Red Lion, was meteen raak. Een uitermate vriendelijke dame liet ons een grote, schone kamer zien met aparte zithoek en een klein keukentje. Seniorenkorting? Ja natuurlijk mevrouw. Kortom, een voltreffer. Met werkelijk uitstekende bedden waar we meteen maar indoken om nog wat slaap in te halen. De rest van de dag hebben we niet veel gedaan. Wel heerlijk ontbeten - of was het ons avondeten? Totaal kwijt welk moment van de dag het was - bij de Village Inn, waar we ook nog gratis pie meekregen. Elke woensdag Free Pie Day, alles versgebakken. 
Aan het eind van de dag reden we nog even naar de Walgreens om o.a. neusdruppels te halen. Het flesje wat ik bij me had was leegelopen in mijn tas...heel handig van mij om de dop niet goed dicht te draaien.
Toen nog maar een keer naar de Village Inn om de dag af te sluiten met een klein hapje. Er is niets anders hier vlakbij. En weer kregen we pie mee, deze keer aardbeien-rabarber. Lekker!


Dag 3.

Vandaag besloten we maar eens een bezoekje aan Denver te brengen. We zijn hier nu voor de derde keer maar de stad waren we nog nooit in geweest. De rit ernaar toe leidde ons door prachtige beboste lanen met schitterende grote huizen. Sowieso was er heel veel groen, we reden van het ene park naar het andere zo leek het. Heel anders dan we ons voorgesteld hadden. Het centrum zelf bestond zoals veel Amerikaanse steden voornamelijk uit hoogbouw. 
   
                                                        


                                             


                                              


We hebben er wat rondgelopen tussen de grote gebouwen. Verder is er een hoofdstraat waar geen verkeer komt. Behalve dan een gratis shuttlebus die elke vijf minuten langs rijdt waardoor je als voetganger nog je leven niet zeker bent. Een goede oefening in het snel opzij springen.

Na een rustpauze in het hotel haalden we alle kampeerspullen op bij de WalMart. Dat ging deze keer verbazend snel met de lijst in de hand. In no time hadden we alles bij elkaar gezocht. Toen was de dag alweer om, morgen vertrekken we rustig aan richting Yellowstone. Dat rijden we niet in één keer maar met een tussenstop ergens. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!