zondag 15 augustus 2010

Dag 35 - June's LakeDag 35 – vrijdag 13 augustus – June’s Lake


Vandaag zetten we koers richting Mammoth Lakes. Een laatste (tweedaagse) stop vóór we de Tioga Pass overgaan naar Yosemite National Park. Er zijn bergmeren en je kunt er vele wandelingen maken. Onderweg stopten we bij de bakkerij van Erik Schat in Bishop. Een van origine Nederlands bedrijf dat enorm gegroeid is en nu in de wijde omtrek bekend. Ze hebben een enorm assortiment en voor het eerst in weken konden we knapperig en letterlijk krakend vers brood inslaan. Heerlijk!

In Mammoth Lakes wonnen we eerst maar eens informatie in bij het Visitor Centre. Zij verzekerden ons dat er nog veel plaats was overal, er zijn veel campgrounds rond de meren. Tja, dan kun je het eigenlijk wel raden: weekend en water, die twee samen staan garant voor overbevolking. Nergens plek dus. Het stond ons ook niet zo aan, erg donker allemaal en heel veel stoffige grond.

We zijn doorgereden in de hoop iets anders te vinden. Bij de eerste de beste aanwijzing naar een campground volgden we die weg dan ook. Moeilijk te bereiden, geen asfaltweg, maar wel een mooi bos. De campground was volledig verlaten. Kamperen was gratis, maar je moest wel een eigen bear-bestendige box bij je hebben….die hadden we niet. En om onze huurauto als zodanig te bestempelen leek ons niet zo handig.
Verder maar weer. Bij June’s Lake klopten we aan bij de Oh! Ridge!-campground. Zo heet hij echt! De man aan het loket zei dat we ‘very fortunate’ waren, ze waren bijna vol. Maar er was nog een plek, mét schaduw. En daar staan we nu, heerlijk rustig alweer. Tussen de bergen, aan een prachtig groot en rustig meer waar een klein strandje bij is zodat we ook nog kunnen zwemmen als we willen. Wat een weelde…

Morgen gaan we het spookstadje Bodie bekijken, evenals het Mono Lake. Dat meer is een van de oudste van de VS en twee-en-een-half keer zo zout als de zee! Er schijnen prachtige zoutpilaren te zien te zijn.

Het leuke van dingen die anders lopen dan gedacht is dat ze je vaak zoveel méér brengen. Zo hadden we gisteren in Lone Pine een prachtervaring, en nu in June’s Lake weer, daar valt niet tegenop te plannen. Normaal gesproken rijd je door, omdat dat nu eenmaal je plan was. Johan Cruyff zei het al: elk nadeel heb se voordeel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!