donderdag 26 september 2019

Maandag 23 september – dag 30: Heron Lake – Santa Fe


Ook wel weer eens leuk: opstaan en géén ijs in de waterfles vinden. Gisteren zat er een laag van 5 cm dik in en het duurde echt wel even voor dat ontdooid was. Hier, aan dit prachtige meer, was daarvan allemaal geen sprake. Het was helemaal niet koud geweest vannacht. In de zon genoten we van onze koffie en de plek. We konden heel rustig aan doen, Santa Fe was onze volgende stop en dat was niet ver weg. Het stel in de tent een eind verderop was ook aan het inpakken zodat we het terrein helemaal leeg achterlieten. Over een week zou het zelfs helemaal gesloten worden, het seizoen was afgelopen.  Dat is iets waar je hier wel altijd rekening mee moet houden: in juni kunnen er nog campgrounds gesloten zijn vanwege de sneeuwval (afgelopen juni lag er op sommige plekken in Colorado bijvoorbeeld nog anderhalve meter sneeuw) en in september sluiten ze soms ook al vroeg in de maand als er slecht weer verwacht wordt. Aan de andere kant blijven ze ook langer open als het goed weer is. Van tevoren checken is dus aan te raden.Nog wel even water bijvullen, dat is er lang niet altijd op een campground.
Daarom hebben we altijd tien liter bij ons, waarvan we sowieso al drie gebruiken
om het vuur uit te maken 's avonds

In Santa Fe hadden we gisteren (zo handig, een prepaid simkaart met databundel!)  Motel 6 Downtown Plaza weer besproken. Dat was niet alleen leuk geprijsd, we betaalden $69 per nacht, maar ligt ook heel gunstig. In tien minuten loop je naar het centrum en aan de overkant kun je heerlijk ontbijten bij Modern General. Dat is een hippe maar ook wat zweverige tent waar ze niet alleen verantwoorde doch smakelijke happen serveren maar ook boeken, keuken- en tuinartikelen verkopen. Die niet bepaald laaggeprijsd zijn maar door de manier van etaleren wel cachet aan de zaak geven. Ernaast ligt restaurant ‘La Vinaigrette’ waar ze voornamelijk salades, soep en sandwiches in de aanbieding hebben. Ook al zo’n leuke, sfeervolle eetgelegenheid. 


We waren aardig op tijd in het motel, zo rond half vier. Omdat we hier voor de derde keer waren hoefden we niet zo nodig meteen iets te ondernemen. We installeerden ons op het kingsize bed, groot genoeg voor minstens zes personen, en vermaakten ons met lezen en bloggen. Omdat we niet door onze wijnvoorraad heenkomen – hoe kan het he? – maakten we om een uur of zes maar een fles open en dronken een glas uit de plastic bekertjes van het hotel. Tegen half acht kregen we trek. Bij de Vinaigrette namen we allebei een grote kom soep, Bert de Cajun Gumbo met veel garnalen en ik de Mushroom Stew. Anders dan de naam van de laatste doet vermoeden was het  geen gebonden soep maar een heldere bouillon, zeer rijk gevuld met eekhoorntjesbrood en nog zo het een en ander. We smulden allebei van deze uitstekend klaargemaakte gerechten. De afsluiter was helemaal fantastisch. We deelden samen één Lemon Cheesecake, dat wil zeggen, ik bestelde hem want Bert wilde geen toetje. De ober, waarschijnlijk door ervaring wijs geworden, gaf ons toch allebei een vorkje. En toen moest ik alsnog vechten voor mijn deel, want Bert vond hem zó lekker dat hij hem liefst alleen op wilde eten ;) Het was dan ook de allerlekkerste cheesecake die ik ooit gehad heb. We hebben er deze keer geen foto's gemaakt maar voor de geïnteresseerden hier de link: https://www.vinaigretteonline.com/


Terug in het hotel hadden we de pijp wel uit. Ik gooide nog een blogpost eruit en Bert las wat in z’n zoveelste boek (wat een uitkomst, die e-readers!). En met het vooruitzicht het in elk geval niet koud te hebben sukkelden we in slaap in ons veel te grote bed.      Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!