vrijdag 31 augustus 2018

Donderdag 30 augustus - dag 3: Las Vegas

Vandaag werd ik in plastic verpakt. Nou ja, soort van dan. Dat kwam zo. 

Na alweer een uitgebreid ontbijt, best opmerkelijk voor mensen die altijd alleen een banaan eten 's morgens, besloten we toch maar even naar de Strip te gaan. We reden er met de auto heen want de door het hotel aangeboden 'Free Shuttle!' doet er vrij lang over en bovendien moet je twee keer overstappen. Bij het Bellaggio, beroemd om zijn fonteinen-op-muziek konden we zo de parkeergarage inrijden. Een paar jaar geleden waren alle parkeergarages bij de hotels nog gratis, zo graag wilden ze dat je van hun diensten gebruik kwam maken, maar nu moet je overal betalen. Het eerste uur is vaak gratis en dat is maar goed ook, want dat heb je ongeveer nodig om je door het hotel en inpandige casino naar de uitgang te begeven. Goed, we liepen naar buiten en vroegen ons af waarom we dit eigenlijk deden. We hadden alles al zo vaak gezien, het voegde niets meer toe. Begrijp me niet verkeerd, als je er voor het eerst komt is het werkelijk een waanzinnige belevenis! Nou ja, het was natuurlijk erg warm en we doken dus maar de eerste de beste Mall in. Daar is het goed toeven door de airco. We waren nog maar net binnen of we werden aangeklampt door een net-niet agressieve verkoper die ons, of liever gezegd mij, een plastic tasje met een of ander schoonheidsproduct in de handen duwde. In eerste instantie vonden we hem wel grappig en we liepen even met hem mee een winkel in. Daar overlegde hij even met een meisje, en ik werd in een stoel gedirigeerd. De verkoper verdween, en het meisje sprak mij streng toe dat ik écht iets aan mijn rimpels moest doen, dit kon zo beslist niet langer. Met een of andere op een injectiespuit gelijkende tube kwam ze op me af en smeerde de ene helft van mijn gezicht in. Dat droogde ze met een föhn, en toen mocht Bert het beoordelen. Nou? Was ik van mijn rimpels af? Ja, het was wel een beetje minder zei hij. Wat logisch was want ze had alles dichtgesmeerd. Toen deed ze de andere kant ook. Het trok nogal vond ik maar dat hoorde zo begrepen we. We hadden natuurlijk nergens op in moeten gaan, maar ach, het was gewoon een hele lachwekkende situatie. Het meisje wilde Bert ook nog onder handen nemen maar die hield dat begrijpelijkerwijs af. En daar kwam de aap uit de mouw: ik mocht deze fantastische behandeling kopen voor slechts $300! Online zou het $1500 zijn. Een buitenkansje! En je hoefde het maar zes weken te gebruiken want daarna was je permanent rimpelloos zei het meisje met uitgestreken smoel. Om daarna te vertellen dat de inhoud van de tube voor een jaar genoeg was. Dat ze zichzelf hiermee tegensprak had ze totaal niet in de gaten. Enfin, wij zeiden vriendelijk gedag zonder uiteraard een cent uit te geven aan deze troep. Gek genoeg kon er van de kant van het meisje geen lachje meer af...
Mijn huid voelde intussen aan als schuurpapier en als je goed keek leek het alsof er een heel dun plastic laagje op zat. Terug in het hotel heb ik alles er weer afgeboend waarna ik mezelf weliswaar mét rimpeltjes maar toch weer puur in de ogen kon kijken. Wat een grap!

Incheckrij bij het Bellagio

Plafond in het Bellagio


Deze nepzwanen bewegen zelfs! 

Eten deden we die avond in het gewone restaurant in het hotel. Een voortreffelijke hamburger, de eerste hier. Bert bestelde een donker biertje van de eigen brouwerij, een heel groot glas. De serveerster kwam terug met twee gevulde glazen, één standaard glas en één klein plastic glas. De grote glazen waren op! 


Na het eten liepen we naar de Fremont Expierence, en deze keer bleven we er langer. Het is echt heel maf wat je er allemaal te zien krijgt, alle hypocrisie van het preutse Amerika komt langs. Niet alleen meisjes maar ook mannen met haast geen kleren aan, heel veel straatartiesten en verschillende podia met live muziek. Als extra attractie vlogen er af en toe mensen boven de hoofden, een zipline tour onder de overkapping van Fremont Street. 

Inmiddels hadden we besloten nog een dagje bij te boeken. Zo werd het reisschema al direct overhoop gegooid. We hadden gewoon behoefte aan nog wat rust en we zijn nergens aan gebonden. Morgen dus de rest van de spullen inkopen en dan hopelijk zaterdag de eerste kampeerdag.


1 opmerking:

  1. Ik kijk uit naar jullie kampeerervaringen maar heerlijk dat je de tijd hebt om het rustig aan te doen! Veel plezier verder!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!