vrijdag 9 september 2016

Woensdag 7 september - dag 16: Colorado Nat.Monument – Moab


Meestal lukt het invoegen van kaartjes niet wegens te weinig tijd of slechte verbinding. Nu weer even wel dus.

Met enige pijn in het hart namen we afscheid van onze prachtplek op de Saddlehorn Campground. De rust en de ruimte, de fenomenale uitzichten…Voor vandaag stond Moab op het programma. We hoopten daar een plekje op de Devil’s Garden campground te vinden, middenin Arches National Park. Het enige wat ons een beetje zorgen baarde was het gebrek aan schaduw. Nu ja, eerst maar eens gaan rijden. Voordat we daadwerkelijk de I-70 opdoken stopten we eerst nog bij de Mac om weer wat blogs te posten. Daarna tanken en toen konden we op pad. Bij afslag 204 gingen we van de snelweg af en pakten de 128. Dat is een schitterende weg, dwars tussen de rode rotsen door langs de Colorado River. We reden hem voor de derde keer maar moesten toch echt af en toe weer stil blijven staan om te kijken. Zo’n surrealistisch landschap!

In Moab reden we direct door naar het Visitor Center van Arches. Om te horen dat de campground vol was.  Dat laatste was het trouwens overal, het leek haast drukker dan in juli/augustus. Logisch wel, de temperaturen zijn toch net iets lager nu. Hoewel, met 34 graden vonden wij het nog knap warm. Eigenlijk veel te warm om te kamperen. De dame bij het Visitor Center wees ons als alternatief een aantal campings die langs de rivier lagen. We waren daar echter net langs gereden en de enige die aardig beschaduwd lag was vol. We besloten bij de KOA te gaan kijken. Onze oudste dochter was daar net een paar weken geleden geweest en vond het er best redelijk. Zo gezegd zo gedaan. De tentplekken zagen we niet zo zitten maar misschien een cabin dan? Achter de balie stond een mevrouw ons te woord: ja hoor, we hebben voor drie dagen zeker een cabin. De kleine kosten $63 en de luxe, met badkamer, $112 per nacht. Zuunig als we zijn bekeken we eerst de kleine. Dat is er een met basisuitrusting ofwel een bed, een bankje en airco. Om nou twee keer zoveel te betalen voor een badkamer…Het waren de gebruikelijke kleine cabins met een veranda en een hang-schommelbankje. Niks mis mee. Dus maar op zoek naar het toiletgebouw. Als dat nu een beetje in de buurt was….dat was het niet! Het was een heel eind lopen naar de wc’s en dat zag ik niet zo zitten. Het is best leuk hoor, sterren kijken, maar dat doe ik dan liever omdat ik daar zelf zin in heb en niet midden in de nacht onderweg naar het wc-gebouw. Dus toch maar de luxe cabin, drinkt Bert maar een biertje minder. :) De baliedame: ‘O, maar krijgt $25 per nacht korting! Omdat het herfst is ziet u!’ Nou, dat zagen we helemaal niet in deze bloedhitte….en het was ons een raadsel waarom ze dat niet meteen gezegd had. Maar des te beter! We kregen een cabin aan de rand van het terrein met uitzicht op de bergen. De cabins waren verspringend ten opzichte van elkaar opgesteld zodat je behoorlijk privé zit. Sowieso hebben we niemand voor ons, alleen maar wat struikgewas. Van binnen zijn de huisjes ruim, licht, schoon en van alle gemakken voorzien. We zetten onze stoeltjes op de veranda en voelden ons helemaal tevreden met dit onderkomen. Voorlopig zitten we  hier  goed!

      20160907_190254           20160907_190347           20160907_190426
                   20160907_190527       20160907_190533

Later reden we nog even naar Moab waar ze een kleine brouwerij hebben. Daar wordt Bert altijd erg blij van. Bij zijn donkere biertje hoorde natuurlijk een goede Amerikaanse hamburger. Toen deed ik ook maar mee, ik bestelde voor de eerste keer deze vakantie een Reuben Sandwich. Met pastrami en zuurkool, heerlijk!

                      20160907_173704   20160907_173712   

                                                            20160907_173753

Later bij de supermarkt keken we vooral wat rond en kochten tenslotte alleen maar twee bananen om morgen onderweg mee te nemen. Terug  bij de cabin dronken we nog een glaasje witte wijn, intussen kijkend naar de spectaculaire zonsondergang die de bergen dieprood kleurde. Op de achtergrond hinnikte een paard. Zoveel moois, je zou er stil van worden. Dus dat deden we.

             20160907_194635     20160907_194653

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!