zondag 4 september 2016

Woensdag 31 augustus – dag 9: Yellowstone (Norris)


Koud was het vannacht, heel koud. Zo rond het vriespunt moet het geweest zijn. Ik had er weinig last van gehad, alle laagjes plus een warme slaapzak hielden de kou voor mij buiten. Bert had het wél koud gehad ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Vanavond dus toch maar de fleece-liner in de slaapzak doen.
Ondanks de kou sliepen we tot kwart voor negen. Het zonnetje kwam al door en warmde ons snel weer op. Omdat we op zo’n ontzettend mooie plek stonden maakten we helemaal geen haast ergens naar toe te gaan. Gewoon hier zitten, rustig ontbijten, koffiedrinken en intussen al het moois op ons in laten werken.

P1070037          P1070039
P1070036   P1070038

Naast ons stonden twee Australiërs, een ouder echtpaar dat oorspronkelijk uit Engeland kwam. Ze hadden een onmogelijk klein tentje bij zich, onvoorstelbaar dat ze daar samen in pasten. Ze moeten wel haast gestapeld hebben geslapen. Hoewel, veel hoogte had hun onderkomen ook niet…toch kwamen ze fris en fruitig tevoorschijn.
Rond de klok van twaalf vertrokken we dan eindelijk. We zetten koers naar Old Faithful, niet zozeer om de geiser te zien spuiten maar om het Midway Geyser Basin nogmaals te bezoeken. Dat is zo ontzettend mooi. Onderweg stopten we eerst nog bij het Ojo Caliente, een flinke pruttelpot waar we in 10 minuten naartoe liepen. Het was er rustig, niet zo gek want zo heel spectaculair was het niet bij dat ‘hete oog’. Of is ‘het ziedende oog’ misschien een betere vertaling?
DSC02655       DSC02654

Hoe dan ook, we reden door naar Old Faithful om te tanken en meteen onszelf maar te voorzien van een hotdog. Dat hoort er af en toe bij. De hete hond stelde ons niet teleur en goed gevoed togen we – alweer op de terugweg – richting Midway Geyser. Op de heenweg hadden we al gezien dat er kilometers voorbij de ingang auto’s aan weerszijden van de weg geparkeerd stonden, dat was nu niet anders. Optimistisch reden we toch de parkeerplaats op. We hebben vaak geluk maar deze keer niet. Iedereen reed rondjes en er kwam niets vrij, of in elk geval niet als wij aan de beurt waren. Tja. Van afstand zagen we de drommen mensen al in colonne lopen en daar hadden we opeens geen zin meer in. We zijn er twee keer eerder geweest, hebben prachtige foto’s en dito herinneringen. Laten we dat vooral zo houden. Omdat het nog niet al te laat was reden we naar West  Yellowstone, naar het visitor center aldaar. Bert wist nog dat ze daar Wi-Fi hadden, ik was dat totaal vergeten maar het klopte. Ik kon dus het vorige blog posten en wat mailtjes wegwerken. Onderweg zagen we een aantal branden die voor flinke rookontwikkeling zorgden. We mochten er gelukkig nog wel langs, en ook de terugweg verliep zonder problemen. Maar als je ziet hoe die frisgroene bomen staan de branden, dat is geen prettig gezicht.
Bij de tent aten we chili, aangevuld met tomaat en bosuitjes. Een kampvuur hield ons warm. Opeens kwam er zomaar een bizon tussen de tenten doorgewandeld! Onverstoorbaar waggelde hij richting weiland. Wat een mooi gezicht.
P1070064         P1070067

Niet lang daarna kwam een Ranger vertellen dat er met ingang van morgen geen vuurtjes meer gestookt mogen worden, ook geen BBQ. Men wil elk risico op (nog meer) brand uitsluiten. Begrijpelijk, maar voor ons des te meer reden om morgen te vertrekken. De avondkou is namelijk haast niet te harden zonder vuurtje. Morgen dus maar richting Grand Teton. Eens kijken of ze daar een plekje voor ons hebben.
P1070034

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!