zondag 4 september 2016

Donderdag 1 september – dag 10: Yellowstone (Norris) – Grand Teton


Als een ijskoningin zat ik aan de koffie vanmorgen. Muts op, handschoenen aan. Zo koud was het.

P1070068

Ik was niet de enige, er liepen veel medekampeerders rond die de kou trotseerden met behulp van donsjacks. Dat vonden wij nog net niet nodig. Na de koffie pakten we snel alles in en om 9 uur reden we weg richting GrandTeton. De twee voorlaatste keren was dat in de stromende regen geweest waardoor we geen enkele behoefte hadden daar een stop te maken, nu was het droog en zonnig. De South Entrance tussen Yellowstone en de Tetons was weer open nadat hij dagenlang gesloten was geweest vanwege bosbranden. Onderweg konden we het toch niet laten hier en daar te stoppen om wat foto’s te maken in het tere ochtendlicht dat vooral het grote Yellowstone Lake mooi uitlichtte: 

DSC02667        DSC02664
Vlak voor de South Entrance zagen we de gevolgen van de branden. Enorme stukken bos waren compleet zwartgeblakerd. We werden gewaarschuwd voor rookgordijnen op de weg en overal zagen we brandweerlieden paraat staan.

20160901_114721   20160901_114752

In Grand Teton leek het niet veel beter. Het leek wel of daar een hele berg in brand stond. 
Rechts de branden in Grand Teton


Enkele trails waren gesloten evenals de meest noordelijke campground. Wij wilden proberen een plaatsje te zoeken bij Jenny Lake, hoewel de kans op succes bijzonder klein was. Het is de meest favoriete campground in Grand Teton en nu misten ze door werkzaamheden ook nog eens de helft van het aantal plaatsen. Maar goed, nooit geschoten is altijd mis en dus togen we vol goede moed die kant op. Nou, mooi niet dus. Het laatste plaatsje was net vergeven. Dan maar proberen bij Signal Mountain Lodge. Daar vonden we een hele mooie, grote en rustige plek. Ook bijna de laatste trouwens.

En eerlijk gezegd vonden we deze campground veel mooier dan die bij Jenny Lake. Daar sta je behoorlijk dicht op elkaar. Hier staan we ook vlakbij het meer, we kunnen zo vanaf onze plek het strandje oplopen. Daar mag niet gezwommen worden maar je kunt er wel heerlijk zitten lezen en uitkijken over het water. Geen mens te zien verder.
Omdat we inmiddels behoorlijk trek hadden en het restaurant om de hoek van het kampeerterrein lag aten we daar een goed gevulde sandwich. Erg lekker, en wat bijzonder was: naast de gebruikelijke french fries kon je in plaatst daarvan ook meloen krijgen. Fruitverslaafd als ik ben was die keus voor mij niet heel moeilijk. Aan het tafeltje naast ons zat een wat oudere dame waar we mee aan de praat raakten. Haar man was een paar jaar geleden overleden en nu was ze voor het eerst alleen op reis. Van haar zeven kinderen was er niemand die mee wilde of kon. Maar ze vermaakte zich goed en liet ons een foto zien die ze diezelfde morgen gemaakt had: een zwarte moederbeer met een jong! Nota bene op de plek waar wij uit de auto gestapt waren en het veld in gelopen om foto’s te maken van de herfstkleuren. Geen beer gezien en dat was misschien maar goed ook….

We reden een stukje verder, terug eigenlijk, naar Colter Bay. Daar is een wat grotere supermarkt zodat we onze voorraad aan konden vullen. Onderweg stonden opeens rijen auto’s en mensen langs de kant. Dat staat garant voor wild, dus wij stopten ook.
20160901_160855     20160901_160905

Ergens onder aan het talud, in een brede sloot, zagen we een tak heel heftig heen en weer bewegen maar geen beest te zien. Na een minuut of tien geloofden we het wel. Iemand naast ons zei dat het ‘definitely a moose’ was, een eland dus. Maar dat zijn enorme beesten en die had je dus moeten zien, ik moest inwendig lachen om zoveel dommigheid. We draaiden ons om om weg te gaan en precies op dat moment, jawel hoor, mama eland met haar jong! De vrouwtjes zijn een stuk kleiner dan de mannetjes en als ze dan ook nog voor driekwart in het water staan zie je ze gewoonweg niet. Weer wat geleerd.

P1070116       P1070117
DSC02690

Na dit avontuur deden we onze inkopen, maakten terug bij de tent een vuurtje en aten nog een bak yoghurt. Na de sandwich van vanmiddag was dat meer dan genoeg. Morgen vroeg op voor een tochtje bij Jenny Lake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!