zondag 4 september 2016

Dinsdag 30 augustus – Dag 8: Yellowstone Mammoth Hot Springs–Y’stone Norris


Mijn slippers hebben dezelfde kleur als de grond: bruin. Nou ja, oorspronkelijk waren ze blauw, maar na een half uur op de Norris Campground besloten ze dat het veel handiger was om van kleur te veranderen. Ze houden niet zo van dat opvallende.
Normaal gesproken is de rit van Mammoth naar Norris er eentje van zo’n drie kwartier maar omdat er aan de weg gewerkt werd (moet hier altijd in de relatief korte sneeuwvrije periode gebeuren, dat betekent een maand of vier maximaal) hadden we een kwartiertje oponthoud. In Norris was nog meer dan genoeg plaats. Anders dan het eerste jaar dat we hier kwamen en we om 7 uur ‘s morgens in de rij moesten voor een plekje kun je de laatste jaren maar uitzoeken. De camping loopt zelden vol. Tot ons grote plezier konden we aan de rand van het weiland staan. Daar heb je veel meer licht en lucht dan de plekken in het bos, waar het bovendien ‘s morgens lang koud blijft.  Alleen al het feit dat je op zo’n fantastische plek je tentje op mag zetten maakt je gelukkig. We maakten koffie en aten een verlaat ontbijt van yoghurt met granola.
P1060987
Als eerste reden we naar de South Rim van de Yellowstone River waar we bij het Artist Point een rondje liepen. En wij niet alleen. Allemachtig, wat was het daar druk! Busladingen vol werden op de parkeerplaats leeggekieperd. Wat dat aangaat valt het nogal tegen, dat het buiten het seizoen rustiger is gaat hier in elk geval niet op. Of beter gezegd, het seizoen loopt hier gewoon veel langer door. 
DSC02610
Nu werd het tijd om het vuil van ons af te spoelen en dat deden we in The Village, waar een uitstekende douchegelegenheid is. Helaas werd het daar net schoongemaakt dus we moesten een half uurtje stukslaan. Dat lukte heel goed bij de picknickbanken van het Visitor Center aan de overkant. We pakten allebei een blikje drinken uit de koelbox en gewapend met boek (Bert) en laptop (Sas) vermaakten we ons prima. Ik schreef vast mijn blog, dat doe ik op Live Writer waar ik het dan inclusief opmaak en foto’s vast op kan slaan om het bij een Wi-Fi-verbinding meteen te posten.

P1060988
Kantoortuin


Na de douche gingen niet alleen wijzelf maar ook mijn slippers weer schoon door het leven.
We reden naar de Norris Geisers. Dat is een relatief minder druk bezochte trekpleister. Hoewel de parkeerplaats ook hier redelijk bezet was konden we toch min of meer in alle rust van al het moois genieten. Al met al waren we toch weer anderhalf uur zoet.
DSC02624        DSC02615

DSC02628
Speciaal voor ons!
        DSC02630

DSC02638
Een mud-pot
       DSC02646

Bij de tent gekomen maakte Bert een heerlijke maaltijd van courgette, ui, tomaat
en bosuitjes met pasta. We maakten een vuurtje, niet alleen voor de gezelligheid maar ook omdat het behoorlijk aan het afkoelen was. Ik bracht nog wat vuilnis weg naar de containers bij de ingang. Meteen wist ik weer wat het kamperen hier nog meer zo speciaal maakte: er is geen verlichting op de terreinen maar overal zie je vuurtjes branden. Dat geeft een heel bijzondere, bijna serene sfeer. Om half elf hebben we het vuur gedoofd met water en ons in onze Icebreaker thermo gehuld. Puur Merinowol, als dat niet warm is…..Waarschijnlijk zakt de temperatuur vannacht namelijk tot net op of net onder het vriespunt.
O ja, mijn slippers? Die hebben, net als mijn voeten, meteen weer de kleur van de grond aangenomen. Hoezo douchen???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!