zondag 10 augustus 2014

Dag 35 – Donderdag 7 augustus: Calaveras - Monterey

Dit bericht kan heel kort zijn: we hebben een lange, saaie rit gemaakt. Het eerste stuk was mooi maar de HW 99 was verschrikkelijk. Veel werkzaamheden, druk, hele slechte weg. We namen, vlakbij Monterey, ook nog eens de verkeerde afslag, of liever, we misten de goede en dat kostte ons een half uur. Op zich niet erg, maar Jan en Jose (die we in Calaveras gezocht hadden) hadden ons onderweg een berichtje gestuurd dat ze op weg waren naar onze camping in Monterey, de Veteran Memorial Park Campground, en daar tot vijf uur konden blijven. Precies om vijf minuten voor vijf reden we het terrein op. Dat ook nog eens erg vol was, maar gelukkig was er nog nét een plekje voor ons. Wel op een heel vol stukje zodat we bijna bij de buren in bed sliepen, maar alla.

Op het moment dat wij aankwamen wilden Jan en José net weer weggaan. We konden gelukkig nog heel even bijkletsen voor ze weer terug moesten naar Santa Cruz. Overigens hadden zij dezelfde rit gemaakt, maar een andere route genomen waardoor ze er drie uur korter over gereden hadden. Tja.

‘s Avonds aten we bij Rosines’s Restaurant, een druk bezochte pleisterplaats met behalve de normale gerechten alle mogelijke taarten die de omvang hadden van een flinke hoedendoos (als iemand nog weet hoe die eruit zien). Helaas konden we na het hoofdgerecht geen pap meer zeggen, laat staan ook maar een kruimeltje van dat heerlijks verstouwen.

Aangezien we, zoals verwacht, bij de tent geen vuur mochten maken in verband met de grote droogte lagen we alweer vroeg onder de wol. Morgen de laatste dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!