woensdag 13 augustus 2014

Dag 36 – Vrijdag 8 augustus: Monterey

Als je iemand betitelt als ‘een kwal van een vent’ is dat negatief bedoeld. Aan een kwal hangt kennelijk een negatieve lading. Ik zou zeggen, ga eens kijken in het zee-aquarium in Monterey, afdeling jellyfish (dat klinkt trouwens véél vriendelijker)! Dan krijg je een heel ander beeld voorgeschoteld dat je kijk op deze dieren waarschijnlijk voorgoed verandert. Wij hadden een bezoekje aan deze zee achter glas in elk geval op het programma staan.

Maar eerst verplaatsten we onze tent naar een veel betere plek met meer ruimte en privacy. Want zo dicht op elkaar staan, dat vinden we maar niets.

               DSC09879

                          DSC09881 DSC09885

                                    Ruime plek, met ons eigen animatieteam!

Daarna naar de Starbucks, om een blog te plaatsen en toen op naar de vissen.

Vier jaar geleden waren we ook in dit aquarium geweest. We hebben er toen uren rondgedwaald, ons verbazend over de schoonheid van de onbekende onderwaterwereld. Omdat het een redelijk mistige dag was leek het ons helemaal niet vervelend er nog eens naar toe te gaan. Het is een héél groot gebouw, met allemaal verschillende afdelingen. We zagen enorme tonijnen, haaien en andere zilverkleurige torpedo’s  maar ook tekenfilmvisjes in felle kleuren en anemonen die als veldboeketten over de bodem uitgestrooid lagen.

                  DSC09887   DSC09899   P1050934

P1060028 DSC00007 P1050998

Wel bijzonder dat we die laatsten, mét de gekleurde zeesterren, ook zelf al hadden gezien in de tide pools aan de Pacific Rim. Het absolute hoogtepunt werd echter gevormd door de kwallen. Wat een prachtdieren zijn dat! We konden er eindeloos naar kijken.

 

         P1050957 DSC09938 DSC09940

 

              DSC09965  P1050965 DSC09968

Vorige keer waren er ook veel zeepaardjes, helaas vonden we er daar maar een paar van na lang zoeken. Navraag leerde ons dat ze weer op stal waren gezet, de expositie wisselt om de paar jaar. De otters waren er gelukkig nog wel, die zijn zo grappig! Je moet je echt losrukken van die malle snuiters, anders sta je er zo de hele middag.

                   DSC09927 DSC09931 DSC09933

Kortom, een aanrader eerste klas! Ook met kinderen is het geweldig. Er is enorm veel aandacht aan educatie besteed. Zo zijn er aanraakbassins, veel uitdagende doe-dingen en zelfs voor baby’s en jonge kinderen is er een speciale afdeling met allerlei leuks.

Eind van de middag zochten we in de haven de zeehonden nog even op. Ook dat is zo’n wonderlijk gebeuren: allemaal liggen ze bovenop elkaar op een groot vlot. Af en toe dondert er eentje af, of er wordt er gewoon een afgegooid, en dat gaat dan met veel zeehondengehuil gepaard. De grote zeerob mengde zich ook nu af en toe weer in de strijd en liet zich daarna uitbundig fêteren door de mooiste hondjes van de klas. Een feest om naar te kijken!

P1060068

Iets verderop stond een man vis te fileren. Eerst zat er een pelikaan op wacht om de restjes die hij opgooide in te pikken, toen werd hij verjaagd door een meeuw die ook wel zin had in een lekker hapje, en het eind van het liedje was dat ze er met z’n tweeën zaten en de buit broederlijk verdeelden. Daar kunnen sommige bevolkingsgroepen nog wel een voorbeeld aan nemen…..

P1060054 P1060062 P1060069

 

Eten deden we, net als gisteren, in Rosine’s. Voor het eerst – en het laatst – deze vakantie at ik daar een heerlijke Reuben sandwich. Bert’s hoofdgerecht, iets van vlees met gare broccoli en wortels, viel tegen. Jammer. Bij de tent hebben we nog wat gelezen, en toen was het voor het laatst in duikvlucht naar binnen. Morgen alle spullen naar de Goodwill, en wij naar San Francisco!

1 opmerking:

  1. Prachtig die kwallen! Wij vonden het aquarium ook een absolute aanrader.
    We gaan jullie berichten missen. Een hele goede vlucht gewenst!

    Martin en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!