zaterdag 2 augustus 2014

Dag 27 – Woensdag 30 juli: Afton – Salina (onderweg van Yellowstone naar Capitol Reef)

DSC09594                                                   Vraag: wat klopt hier niet????

 

Dat er in Burum, Friesland, enorme satellietschotels  staan opgesteld waar ook de Amerikaanse militaire inlichtingendiensten hun voordeel mee doen, dat wisten we. Niet al te lang geleden reden we er langs, en je weet werkelijk niet wat je ziet. Middenin dat karakteristieke landschap is gewoon een esthetische moord gepleegd. Maar dat we er nu daadwerkelijk mee te maken zouden krijgen, nee, dat hadden we niet kunnen dromen.

Na een stevig ontbijt – het was nog steeds nat en koud – reden we verder richting Capitol Reef. Via een prachtige route belandden we in Logan, waar we bij de M koffie wilden drinken en meteen een blogbericht erop zetten. Ik zocht dus het draadloze netwerk van MacDonalds. Maar wat vond ik? Een netwerk van een FBI Van! Ze hielden ons in de gaten!! Twee van die stoere kerels in een busje, op zoek naar gespuis uit Holland dat de Amerikaanse samenleving kwam verstoren, ik zag het helemaal voor me. Het was ongetwijfeld ook de reden dat we op geen enkele manier toegang kregen tot het M-netwerk. Dus niks blog posten. We dronken maar snel onze koffie op en stoven het stadje uit. Wég van die FBI!

De eerstvolgende grote stad was Salt Lake City. Ik schreef al over de Dodge dat we er niet zo blij mee waren. Hij zoop benzine, gaf continue signalen dat de olie ververst moest worden, was onpraktisch, had geen achteruitrijcamera……en nu was ie ook nog vies. Hoogste tijd dus voor actie. De weg naar Capitol Reef kwam ongeveer langs het vliegveld dus dat kwam mooi uit. Bij Alamo troffen we Mary achter de balie. Zij verveelde zich waarschijnlijk de hele dag al (er was geen hond) en vond het dus heerlijk iets te doen te hebben. Met tomeloze inzet begon zij haar missie: ons een andere auto bezorgen. Ze pleegde telefoontjes, raadpleegde een collega van National, vond het helemaal niet erg dat we de Jeep Compass afwezen (te klein) en kwam uiteindelijk op de proppen met….. een Equinox! Een veel nieuwer exemplaar, alleen géén AWD (All Wheel Drive). Of we dat erg vonden? Welnee. We zouden vermoedelijk toch geen dirt roads meer rijden. Kom maar op met die auto! Dat bleek nog iets ingewikkelder dan gedacht: de sleutels waren zoek. Met veel heen en weer gebel kwamen ze uiteindelijk toch per buizenpost bij ons terecht. De hele zooi dus overgepakt (nou ja, gewoon erin gesmeten) en karren maar!  Het moet gezegd, deze auto is echt véél prettiger. Niet alleen qua rijprestaties, maar ook qua indeling.

Het weer was intussen opgeknapt en in een stralende zonnige namiddag reden we richting CR, in de verwachting wel een campground tegen te komen. Dat gebeurde echter niet, en toen heb ik toch maar even mijn AllStays app ingeschakeld. Dat leverde ons een prima plek op vlak voor het plaatsje Salina, op de Butch Cassidy Campground. Snel de tent opgezet en gekookt. Morgen door naar CR. In een zilverkleurige auto. Eindelijk op stand! (En de foto aan het begin klopt dus wél)

 

DSC09593                                                        Avondlucht vanaf de campground

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!