maandag 27 augustus 2012

Dag 36 – maandag 20 augustus: Nederland – Denver


(Deze keer geen foto's)

Zo koud als gisteren was het niet vannacht. We hadden ons er wel op voorbereid en heel veel kleren aangetrokken maar toen we opstonden zagen we een grijs wolkendek in plaats van zon. Dat was meteen de verklaring, het was veel minder afgekoeld dan voorspeld. Minder koud dus ’s nachts maar ook minder warm overdag. Dat kwam goed uit: we moesten alles uit de auto halen en uitzoeken. Op de grote picknicktafel (voor 16 personen of zoiets) stalden we uit wat naar de Goodwill kon. Het beetje eten wat over was deden we er ook bij, voor zover  houdbaar. Al met al waren we er toch wel anderhalf uur zoet mee. Toen hadden we een flinke achterbank vol met weggeefspullen en onze eigen spullen in de bagageruimte. Er waren ook wat dingen die we terug wilden brengen bij de Walmart: een knalrode partytent, gelukkig niet nodig gehad achteraf; een stel ongebruikte wandelstokken; een fleece lakenzak, ook niet gebruikt. En de tent. Op de hoes ervan stond duidelijk dat hij waterdicht was, ook op de naden. Dat was niet zo, en dat wilden we maar even melden. Meestal sturen ze zo’n exemplaar dan terug naar de fabriek.

Op ons dooie akkertje reden we richting Denver. We hadden helemaal geen haast tenslotte. Onderweg tankten we voor de zekerheid nog voor $10 bij, het zou vervelend zijn als we vlak voor de finish zonder benzine kwamen te zitten. 

Met een goed overzichtskaartje van de onovertroffen Hallwag-wegenkaart in de hand reden we in één keer dwars door Denver, eerst naar de Walmart en daarna door naar de Goodwill. Bij de Walmart  keken ze niet eens naar het ducttape op de tent, we kregen zonder meer het geld terug. En ook voor de andere producten.  Een heel stuk rijker verlieten we de zaak. 
Voor de Goodwill moesten we iets verder rijden. We kwamen door een niet al te prettige buurt met veel motels van onduidelijk allooi. Na alles afgeleverd te hebben – dat voelt raar, toch een beetje een amputatie – reden we linea recta naar ons hotel, hetzelfde van de heenweg. Dat was ons uitstekend bevallen, lag dicht bij het vliegveld. We deden daar nog een laatste keer de was, dat is echt geweldig dat ze daar werkelijk overal voorzieningen voor hebben. Heel veel mensen hebben geen eigen wasmachine thuis, het is heel normaal dat je daarvoor naar een laundry gaat. Heeft nog een sociaal aspect ook: je spreekt nog eens iemand.

Vlakbij het hotel, dat in een zeer desolate omgeving staat van alleen maar méér van zulke hotels en vreetschuren van alle mogelijke fastfoodketens, aten we een fantastisch gegrilde hamburger. Ze kunnen echt lekker zijn! En omdat we buiten konden zitten op een niet onaardig terras dat toch een prettige zomeravondsfeer uitstraalde was het een mooie afsluiter.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!