maandag 13 augustus 2012

Dag 27 – zaterdag 11 augustus: Grand Canyon


Een raar verschijnsel hier: je kunt overal gewoon vuurwerk kopen. Maar volgens mij schreef ik dat vorig jaar ook al eens. Met alle bosbranden en vooral het gevaar daarvoor toch opmerkelijk. 
Maar goed, het was vandaag shuttledag. Een deel van het park kun je alleen maar met de shuttlebus bereiken, tenminste, tussen april en oktober. Zo probeert men de uitstoot van CO² te verminderen. Bovendien, als je ziet hoe druk het hier bezocht wordt, scheelt het heel wat in het aanleggen van parkeerplaatsen.
De shuttle naar de westbound doet op de heenweg negen plaatsen aan en op de terugweg drie. We maakten dus een plannetje waarbij we uiteindelijk maar twee keer uitstapten op de heenweg en de rest liepen we langs de rim. Onze eerste stop was Hopi-point. Dit is een zeer populair uitzichtpunt waar je ook een heel mooi zicht hebt bij zonsondergang. Normaal gesproken ziet het er zwart van de mensen, nu waren we er alleen. 

Vanuit dit punt liepen we een stukje terug naar Powell-point om daar weer op de bus te stappen. De naam Powell kom je hier vaak tegen; majoor Powell was de eerste onderzoeker die – met een groepje medestanders samen – geprobeerd heeft in bootjes de Colorado af te zakken om zo inzicht te krijgen in het landschap. Hij deed dat alles met maar één arm, de andere was namelijk door een verwonding geamputeerd.
Vanuit elk punt zie je de Canyon anders. Ander licht, andere vormen, andere kleuren. Allemaal even indrukwekkend. En omdat we vrij vroeg waren was het ook nog rustig, waarschijnlijk is dat later op de dag wel een ander verhaal.
Na dit grandioze natuurverschijnsel hadden we behoefte aan een tegenhanger en dus vulden we onze magen met een – echt goede – hot dog. De rest van de dag gebruikten we om plannen te maken voor het laatste deel van de reis, te schrijven, te lezen, te koken en een vuurtje te stoken. Het bevalt ons hier zo goed dat we lekker nog een dagje blijven, kamperen om het kamperen. Tijd genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!