maandag 13 augustus 2012

Dag 26 – 10 augustus: Grand Canyon South Rim

Dat je 't maar even weet....this is America!


Van de slechtste naar de beste campground…het kan verkeren. Vlak voor we bij de Grand Canyon waren zag ik een bordje staan: Campground Ten-X, National Parks. Kijken dus! Het was in een woord schitterend. Alsof je op de Veluwe was en daar je tent op een plek naar keuze kon opzetten. De beslissing was dan ook gauw genomen: hier prikken we ons tentje neer! Het licht dat door de bomen sijpelde, schaduw in overvloed, héél veel ruimte….voor ons het paradijs. Ok, haast geen enkele voorziening, alleen een ‘vault toilet’ en een kraan, maar dat is voor ons meer dan genoeg. Kosten: $10 per nacht. En, het mooiste van al, echt op steenworp afstand van de ingang van het park. Je snapt niet dat mensen dan überhaupt nog op een overvolle camping twee kilometer dichterbij gaan staan…

Nadat we ons geïnstalleerd hadden gingen we op verkenning. Zo langzamerhand hebben we wel wat gezien aan canyons, en twee jaar geleden hadden we de North Rim uitgebreid bezocht, maar toch overdondert het je elke keer weer, zo’n enorm allesomvattend natuurverschijnsel.
We besloten het rustig aan te doen en na een picknick ter plaatse hadden we opeens ontzettend veel zin om lekker te gaan lezen bij de tent. Morgen dan de rest maar doen. Zo’n mooie kampeerplek, daar moet je toch juist gebruik van maken en van genieten?
Aldus geschiedde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!