dinsdag 30 augustus 2011

Dag 41 - 24 augustus: van Lassen naar Sacramento


Dag 41 – zaterdag 27 augustus: van Lassen naar Sacramento

Het is onwaarschijnlijk hoe goed we uitkomen met de planning. We hebben geen moment het gevoel gehad dat we ons moesten haasten, of ergens korter moesten blijven dan we eigenlijk wilden. Zes weken is precies goed voor dit rondje. Als je minder tijd hebt zul je echt moeten schrappen. Vandaag reden we door het zuidwestelijke deel van Lassen het park uit. Zoals we gisteren al dachten zijn de meeste bezienswaardigheden daar te vinden. We reden tot ongeveer 2450 meter hoog in de richting van de vulkaan en konden weer schitterende plaatjes maken. Wat een prachtnatuur! De kleuren lijken soms wel onnatuurlijk, alsof iemand ze handmatig heeft aangebracht.  

De sneeuw die er lag zorgde voor een bijzonder vormenspel:Een bergmeer, het Emerald Lake, was zoals de naam al aangeeft diepgroen van kleur was door de algen die erin groeien. Dit in tegenstelling tot de andere bergmeren die eigenlijk altijd blauw zijn.We zagen nog een mudpot maar na die van Yellowstone gezien te hebben viel deze toch in de categorie ondermaats. Nou, dat is niet helemaal waar, het is en blijft een merkwaardig fenomeen. Je wordt wel heel direct geconfronteerd met datgene wat zich onder de aardkorst afspeelt.Met Lassen sloten we het natuurgedeelte van onze reis af. Via een lange, vrij saaie kronkelweg reden we richting Sacramento voor onze laatste twee kampeernachten. Omdat we moesten tanken gingen we bij Oroville even van de weg af. Daar zagen we, behalve een tankstation, ook een aanwijzing naar een Chinese Tempel: historisch erfgoed. En aangezien we nog steeds vakantie hadden zijn we erheen gereden. Het was echt iets bijzonders: ten tijde van de Goldrush kwamen er heel veel Chinezen, voornamelijk mannen, naar Oroville om goud te zoeken. (Oro = goud, vandaar de naam van het stadje). Op een goed moment was er een Chinese gemeenschap van 10.000 mensen. De tempel, gebouwd in 1863, en alle ruimtes eromheen zijn bewaard gebleven en gerestaureerd in 1949. Een juweeltje!
Bij een MacDonalds zochten we een camping in Sacramento. Om eerst de stad helemaal in te rijden en dan eindeloos te moeten zoeken leek ons namelijk niet zo’n goed plan. We vonden een KOA-camping, vlakbij de I-80 die we maandag naar San Francisco moeten hebben. Weliswaar vlakbij de snelweg dus, maar we kregen een mooie, rustige plaats aan het water. Oordoppen doen de rest dan wel.Als avondeten maakten we ons laatste blik op, Irish Stew. En als je maar heel hard dacht dat het heus geen hondenvoer was, was het best eetbaar. Morgen een beetje luieren en even Sacramento bekijken. Het is bijna voorbij…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!