woensdag 27 juli 2011

Dag 7 - zondag 24 juli: coastal California

Dag 7 – zondag 24 juli.
Vanmorgen werden we gewekt door de telefoon: onze dochters uit Nederland aan de lijn! Omdat we toch in een motel zaten had ik ze het nummer maar even doorgegeven. We konden gezellig bijkletsen zo.
Geheel verfrist na de goede nachtrust vervolgden we onze reis naar de kust. We hadden besloten de Highway 101 te nemen om een beetje op te schieten na het debacle van gisteren en dat lukte prima. Ons doel was het vinden van een prettige kampeerplek waar we de auto konden herinrichten en alles een vaste plek geven voor de komende vijfeneenhalve week. Nu lag de achterbak vol met plastic zakjes van de Walmart – we hadden behalve tentspullen ook heel veel etensvoorraad ingeslagen – en bovendien hadden we de stoelen van de achterbank nog niet goed ingeklapt weten te krijgen.
Het lot was ons deze maal gunstig gezind, en rond twaalf uur hadden we een superplek gevonden in het Richardson Grove State Park. Er zijn daar heel veel plaatsen maar de meeste liggen in het bos en zijn dus vrij donker. Er is echter ook een veel lichter gedeelte, vlakbij de rivier: Oak Flat. Daar confisceerden wij nummer 95, heerlijk licht en met de afmetingen van een voetbalveld.

We organiseerden het zo dat we alles goed konden bereiken vanuit de auto. Dat kostte ons een uurtje. Toen hadden we alles zover dat we voor ons gevoel ‘kampeerklaar’ waren. We reden het plaatselijke dorp in om te kijken of ze daar misschien stoeltjes zouden hebben en laat dat nou zo zijn! Dat vroeg om een feestje, en terug bij de tent hebben we deze eerste kampeerdag dan ook feestelijk ingewijd met een glaasje koude witte wijn en zowaar een stukje Franse geitenkaas.
Ons tentje is dit jaar rood van kleur, althans het dakje, en ook weer iets anders qua vormgeving. Het lijkt erop dat we wat beter tegen de regen beschermd zullen zijn maar van ons hoeven we die test niet perse te doorstaan.
We kookten een heerlijk maal van verse spinazie, bosuitjes, paddenstoelen en knoflook, met aardappelpuree uit een pakje plus Parmezaanse kaas erover. Zo eenvoudig maar zo lekker!
’s Avonds hebben we nog een klein stukje gelopen naar de rivier en dat was dat.

Dit was níet het stoeltje wat we kochten.....

maar dit wél!

Verse spinazie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!