zondag 22 augustus 2010

Dag 42 - Monterey


Dag 42 - Vrijdag 20 augustus - Monterey

Vannacht was het iets minder koud en vanmorgen scheen de zon. Dat bood ons de gelegenheid naar Point Lobos te gaan, een State Park vlakbij Monterey. De mensen die we in Yellowstone op de Norriscampground ontmoet hadden tipten ons daarover. Eerst pakten we onze spullen in omdat we in de buurt van Monterey voor de laatste keer nog een campground wilden zoeken. Dat zou makkelijk zijn, dan konden we daar ook onze kampeerspullen naar de Goodwill brengen – de Amerikaanse kringloopwinkel.

Om een uur of elf reden we het Point Lobos binnen. Zoals altijd kregen we een kaart van het gebied, en deze keer ook een brochure in het Nederlands!
We bezochten een gebied waar veel duikers actief waren. Het leek ons niets, zo in het ijskoude water, maar door zo’n duikerspak voel je niets van de kou naar het schijnt. Voor ons moeilijk in te schatten wat er nu zo bijzonder was daar onder water, maar een foto in de brochure maakte duidelijk dat er heel wat te zien was aan zeeleven.

Daarna maakten we een wandeling langs prachtige cipressen die zich met meer of minder moeite staande konden houden in het sterk wisselende klimaat. Sommigen waren dood gegaan door te zwaar geteisterd te zijn door zout en wind maar juist de afwisseling tussen dode en levende bomen zorgde voor een bijzonder plaatje.

Toen was het de beurt aan de zeehonden. We zagen er tientallen liggen op de rotsen, in alle kleuren en maten. Soms schuifelde er een uit het water, de rotsen op. We konden er uren naar kijken. Er zouden ook ergens zeeotters moeten zitten, die houden zich echter zo schuil in het zeewier dat je veel geluk moet hebben wil je ze te zien krijgen.
De omgeving was sowieso schitterend, qua vegetatie. Overal bloemen, nog erg veel in bloei voor deze tijd van het jaar.
Na de zeehonden zijn we nog naar het Bird Island gelopen, in de hoop er pelikanen te zien, maar die hoop bleek ijdel. Toch ook weer een mooie wandeling.

Al met al hebben we er zo’n drie uur doorgebracht en we waren blij dat we op deze mogelijkheid gewezen waren. Zeer aan te bevelen, een pareltje!

Toen op naar Monterey, de campground in het Veteran Park. En hoewel we eerst enige twijfel hadden – zouden we er tussen allemaal oorlogsveteranen staan? - werd die gauw weggenomen toen we de camping daadwerkelijk gevonden hadden: mooie, ruime plaatsen! Een prachtige plek om de laatste kampeernacht door te brengen.
We maakten maar weer een blik chili open, lekker makkelijk. Onze voedselvoorraad was nu helemaal op: fantastisch uitgekiend dus! De laatste keer dat we boodschappen deden was vóór we naar Las Vegas gingen en we hebben het er helemaal mee kunnen redden, op een enkele kleine aanvulling na.

Het werd ’s avonds wel heel koud, om kwart voor acht wilden we eigenlijk al de tent in maar we hebben het nog kunnen redden tot kwart over. Toen was het echt gedaan en kropen we voor het laatst de slaapzak in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!