zondag 22 augustus 2010

Dag 43 - Airport San Francisco

Dag 43 – zaterdag 21 augustus - Airport San Francisco

Het motterde een klein beetje toen we opstonden. Regen of mist, dat was niet helemaal duidelijk. Toch was de tent heel snel droog en na de laatste keer kampeerkoffie hadden we alles vlot ingepakt.

In Monterey vonden we de Goodwill-winkel die we al eerder gezien hadden makkelijk terug. Ze waren erg blij met onze spullen. Alles wordt nagekeken en verkocht, en met dat geld verzorgen ze dan jobtraining voor mensen zonder werk.
We hadden behalve de tent, slaapzakken en stoeltjes ook de koelbox, twee volle gastankjes, een klauwhamer en nog wat ander klein spul aangeleverd en het gaf ons een prettig gevoel dat alles een tweede bestemming zou krijgen. Ik vraag me wel af wat ze dan bijvoorbeeld voor zo’n stoeltje gaan vragen: de nieuwprijs bij de Walmart is op dit moment $5……

Met een veel legere auto daarna via Highway One naar San Francisco. De weg, die als mooi aangegeven stond op de kaart, viel vooral het eerste stuk wat tegen en was bovendien erg druk. In Santa Cruz maakten we een lange stop. Het is een enig stadje, met erg veel muziekzaken en ook tweedehands kleding. Het is een beetje alsof je de jaren zeventig binnenloopt, gelardeerd met een enkele Starbucks en Subway. Van alle kleinere plaatsjes die we onderweg gezien hebben staat deze met stip bovenaan!

Na dit leuke oponthoud in één keer doorgetuft naar Motel6 bij het vliegveld. We hadden onderweg twee keer een goede ervaring met deze keten maar hier was het vies en erg oude troep. In de airco zaten gewoon broodkorsten….Toch maar gebleven, het bed was goed en we hadden al onze troep al naar binnen gesleept.
Dat zijn we eerst gaan organiseren, en met wat passen en meten kregen we alles weer in de tassen. Heel veel meer dan op de heenweg hadden we ook niet, voornamelijk wat kaarten en ook de branderkop van het gasstel. Officieel mag die niet mee, maar we proberen het gewoon.

Toen de auto door de autowasstraat gehaald, dat kon vlakbij. Je hoeft hem misschien niet schoon af te leveren maar hij zag eruit alsof hij de eerste prijs had gewonnen bij een partijtje modderworstelen…

Aan de overkant van het motel konden we een hapje eten bij de Hungry Hunter en het was werkelijk erg goed. We hebben heel weinig buiten de deur gegeten, eigenlijk altijd zelf gekookt, behalve in Las Vegas maar daar was het dan ook ongeveer gratis.
Nu hadden we allebei een kanjer van een entrecôte die smolt op je tong. Heerlijk! Er hoorde een voorafje bij, dat zit altijd bij de prijs in, en de Caesarsalade was de allerlekkerste ooit.
Dat allemaal gecombineerd met een simpele doch erg lekkere Californische Merlot vormde een mooie afsluiting van onze reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!