vrijdag 20 augustus 2010

Dag 40 - Highway One

Dag 40 – woensdag 18 augustus – Highway 1

Vrij als een vogeltje, zo voelde het aan bij het opstaan. Niemand om je heen, alleen maar andere vogels. Vooral de Steller’s Jay deed erg veel moeite ons te betrekken bij het boomtikkertje (het is een blauwe, brutale specht) maar wij hielden ons liever bezig met het opnemen van al het moois om ons heen.


Na een rustige start namen we de beroemde Highway One langs de kust, richting Monterey. Ter hoogte van Cambria was er een uitkijkpunt waar je zeeolifanten zou kunnen zien. Natuurlijk stapten we uit, en al meteen zagen we een groot exemplaar in de zee zwemmen. Iets verderop waren twee mannetjes met elkaar aan het bekvechten, vlakbij een grote rots. Schitterend om te zien! Op het strand lag een wijfje met jong heerlijk te genieten van het ochtendzonnetje.
Nog maar even verder gelopen en daar lag een hele kudde! Niet te geloven dat je dat zomaar in het echt kunt zien…

De weg was mooi, veel bloemenpracht langs de kanten en mooie rotsformaties aan de zeezijde. Het is verder een kustweg zoals je ook in Bretagne of aan de Noordkust van Spanje ziet.

De Riversidecampground bij Big Sur was er een van weinig ruimte, tenminste naar Amerikaanse begrippen. We hadden toch een behoorlijke plek voor onszelf en er hadden zeker nog twee of drie tentjes naast kunnen staan. Omdat we niet zoveel met strand hebben zijn we gaan kijken wat de wandelmogelijkheden in de omgeving waren. Er zijn verschillende State Parks in de buurt waar dat zeker de moeite waard is. Het was echter te laat om daar nog aan te beginnen dus hebben we dat gelaten voor de volgende dag.

Bij de tent maakten we kennis met onze buren die ons prompt uitnodigden voor een glas wijn die avond. Dat sloegen we natuurlijk niet af. Ze hadden een lekker vuurtje branden dat helaas in de loop van de avond steeds meer rook ging produceren zodat we als gerookte bokkingen gingen slapen….met alle kleren aan die we zo’n beetje bij ons hadden, zo koud was het. Volgende keer gaan er mutsen en handschoenen mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!