woensdag 11 augustus 2010

Dag 31 - Las Vegas
Dag 31 – 9 augustus – Las Vegas

Vandaag waren we tussendoor even in Parijs. Aan de voet van de Eiffeltoren hebben we een terrasje gepakt en een hapje gegeten (Bert escargots, ik paté de campagne) met een goed glas wijn erbij. Daarna hebben we nog in Venetië rondgedwaald en gekeken naar de gondels die compleet met Italiaanse tenoren door het water voeren.

Echt? Ja, echt! Dat is Las Vegas. Van alles en nog wat is nagebouwd en daarbij zijn kosten noch moeite gespaard. Een stukje Parijs, Venetië maar ook het paleis van Caesar en Schateiland. The Venetian is een hotel met 7000 kamers maar het fungeert ook als congrescentrum. Het is zo ontzettend groot dat we er uiteindelijk verdwaald zijn. Een vriendelijke veiligheidsman wees ons de uitgang aan de achterkant omdat hij ons niet kon garanderen niet meer te verdwalen als hij ons de weg naar de hoofdingang zou uitleggen.

Het is natuurlijk totale gekte. Iedereen wil nóg groter, nóg mooier. Er wordt nog steeds bijgebouwd. Allemaal om maar mensen te trekken, het heet niet voor niets ‘de Strip’: je wordt uitgekleed waar je bijstaat.
Wij zijn vanaf ons hotel er met de Deuce (dubbeldekker) naar toe gegaan. Dat kostte ongeveer drie kwartier waarbij we langs ontelbare ‘wedding chapels’ kwamen. Die staan gewoon aan de straat, met wat sierlijk nepsmeedwerk en kunstgras zodat je een mooie foto kunt maken. Je hebt ze ook in drive-in uitvoering, lekker snel.
’s Avonds zijn we nog een keer gegaan. Ook weer met de bus. Die stond erg lang vast in het verkeer, zodat we er nu vijf kwartier over deden….Uiteindelijk lagen we rond half drie in bed. Het was de bedoeling geweest de volgende dag heel vroeg door te rijden naar Death Valley maar gezien het late tijdstip van thuiskomst besloten we dat niet te doen.

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!