zondag 1 augustus 2010

Dag 19 en 20 - reis Grand Teton - Moab








Dag 19 en 20 – woensdag 28 en donderdag 29 – reis Grand Teton-Moab

Vroeg vertrokken, om 7.00 uur reden we weg. We hoopten nog wat aan wild tegen te komen natuurlijk. En dan met name een eland, want die ontbrak nog op ons lijstje. Dat is echter een kwestie van een beetje geluk hebben en de plekken weten waar ze zich ophouden. Bij het Visitor Centre konden ze ons daar wat aanwijzingen voor geven, dus zijn we naar Gros Ventre gereden, dat lag goed op onze route naar het zuiden. Zoals het meestal gaat zagen we ook hier weer mensen langs de weg staan met kijkers voor hun ogen en inderdaad, er zat een groot exemplaar verscholen in het bos, een eind verderop. Met de kijker kon je hem heel goed zien, op de foto moet je wel een beetje inzoomen. Missie geslaagd, we konden Yellowstone/Grand Teton verlaten in de wetenschap zowel beren als elanden gezien te hebben!

De reis verliep voorspoedig. Het landschap was schitterend, verbazend hoe dat zo lang zo mooi kan zijn allemaal.
Eind van de dag reden we Price binnen, een stadje op iets meer dan honderd mijl van Moab, ons uiteindelijke reisdoel. Hier vonden we een shabby motel maar het bed was uitstekend.

De volgende dag waren we rond 14.00 in Moab. Toen we het stadje naderden waren er nogal wat wegwerkzaamheden. Daar vlakbij lag een camping, en ik dacht bij mezelf dat je wel behoorlijk pech had als je via internet iets gereserveerd zou hebben en dan daar terechtkomen. Drie keer raden: onze camping! Waar we een cabin gereserveerd hadden omdat leden van het Allesamerika forum ons sterk ontraden hadden in Moab te gaan kamperen in verband met de hitte. Helemaal terecht, het was onvoorstelbaar heet. De cabin was eenvoudig maar doeltreffend ingericht, en buiten stond de gebruikelijke picknick bank en er was natuurlijk airco.

In de omgeving van Moab, een klein stadje dat strategisch tussen de natuurparken Arches en Canyonlands ligt, is alles rood. De rotsen, het zand en inmiddels ook onze voeten.
Deze rode kleur zorgt voor een wonderbaarlijk schouwspel van kleuren als de zon schijnt, heel bijzonder.

Omdat we nog genoeg tijd hadden iets te ondernemen zijn we eerst op bezoek gegaan bij het Visitor Centrum (dat moet je hier echt als eerste doen als je aankomt, ze kunnen zoveel vertellen en doen dat alsof je de allereerste gast van die dag bent, al ben je nummer 3045) en gewapend met een overzichtskaart van het gebied zijn we in de auto gestapt. Vanwege het onbestendige weer hadden we niet erg veel opties. We hebben een rondrit gemaakt van Moab naar de La Sal Mountains, uitkomend bij de Colorado River. Ook al begon het op een goed moment te regenen, we konden toch niet anders dan foto na foto maken…..

Uiteindelijk waren we om een uur of half acht weer ‘thuis’, waar we nog even op onze veranda gezeten hebben en daarmee sloten we wederom een schitterende dag af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!