zondag 1 augustus 2010

Dag 18 - Grand Teton


Dag 18 – dinsdag 27 juli – Grand Teton

Vanmorgen begon de dag weer met onze heerlijke filterkoffie plus de laatste croissantjes die we nog overhadden uit Gardiner. Toen gingen we richting Jenny’s Lake, waar we met een bootje naar de andere kant van het meer voeren.
Grand Teton National Park bestaat in feite uit twee delen, een bergketen die het laatste onderdeel vormt van de Rocky Mountains, en een vallei met meerdere grote meren. Jenny’s Lake is daar een van.
Aan de overkant gekomen hebben we ons aangesloten bij de rij toeristen die naar boven liepen, naar prachtige uitzichtpunten over het meer en het land aan de andere kant. Hoewel het vrij druk was hadden we toch geen last van het feit dat we zo in een ‘file’ liepen. Iedereen gaf elkaar de ruimte en van dringen om erlangs te mogen was geen sprake.
Al met al hebben we een paar uur klauterend en dalend doorgebracht en ook met veel vermaak gekeken naar het gescharrel van enkele chipmunks, kleine gestreepte eekhoorntjes die uitermate goed weten hoe ze de show moeten stelen en dat dus ook vol overgave deden.

Na terugkomst hebben we een beetje geluierd. Gelezen, gekletst, en ons opgemaakt voor vertrek. Hoewel dat, zoals reeds enkele malen vermeld, niet veel voeten in de aarde heeft. We zijn zo enthousiast over het kamperen-uit-de-auto dat ik denk dat we dat in Europa ook maar blijven doen…hoewel, enige nuancering is hier wel op zijn plaats. We kunnen hier de tent ALTIJD droog opbreken, hoe vroeg we ook weggaan. En het is een enkeldaks tentje, eigenlijk alleen maar een lapje om je slaapzak. Dus niet helemaal vergelijkbaar met ons Nederlandse exemplaar dat weliswaar ook klein is, maar toch een binnen- en buitendak heeft.

Verder niet veel vermeldenswaard over deze dag. Gewoon lekker ontspannen zoals het hoort in de vakantie.

1 opmerking:

Leuk als jullie een reactie achterlaten!