maandag 12 september 2022

Dag 19 – zondag 11 september: Green River

Zondagsrust. Frans Coenen schreef er een boek over in 1902, waarin hij de  wanhopige pogingen beschrijft van het verslaan van de verveling op de zondagen in een arbeidersgezin. Dat ging gepaard met de nodige drank en ruzies. Ik heb het als tiener – pubers bestonden nog niet – meerdere keren gelezen, ik las alles wat los en vast zat. Nu kijken we met andere ogen: vandaag, zondag, genieten wij juist van de rust om ons heen. We doen een dagje helemaal niets. Nou ja, behalve lezen en schrijven dan.

Gisteren hadden we al besloten, als het op onze volgende stek niet al te regenachtig zou worden, hier nog een extra dagje te blijven. We vinden het zo’n fijne plek. Vanmorgen hakten we definitief de knoop door en boekten een nachtje bij. Morgen vertrekken we dan naar Crested Butte, waar we in elk geval één nacht gereserveerd hebben op de campground bij Lake Irwin. Een nieuwe locatie voor ons. We hadden er oorspronkelijk twee nachten staan, maar de laatste had ik al geannuleerd. Op tijd deze keer, zodat we het volledige bedrag terugkregen. Nu gaan we van dag tot dag bekijken hoe de situatie is. Er komt namelijk, je kunt het haast niet geloven, een beetje regen deze kant op. Niet zo erg als toen we in Noorwegen waren in juni, toen was het dagen achter elkaar raak, maar toch wel iets. Omdat de voorspellingen van dag tot dag nogal kunnen verschillen is het niet handig van alles vast te leggen. Sterker nog, vanaf dinsdag 13 september hebben we geen enkele reservering staan tot de 21e. Dat voelt heel goed, kunnen we echt ter plekke beslissen. Héél even hebben we zelfs nog Yellowstone overwogen, maar dat doen we toch maar niet. Wel erg ver, dat zou toch tweeduizend kilometer extra geweest zijn. En dat in een week.

Het is hier intussen heel stil geworden. De meesten zijn vertrokken, ook de laatste leden van de familiereünie (die met de bioscoop). Allemachtig, wat hadden die veel bij zich! Ze waren gisteravond nog tot half elf aan het inpakken, en hoewel ze vanmorgen vroeg begonnen waren ze toch pas om een uur of tien klaar. Kanjers van opbergkisten, koelboxen zo groot als een doorsnee Nederlandse koelkast en allerlei vuilniszakken met restverschijnselen werden in de bak van de pick-up gegooid. Maar ze hadden het wel reuzegezellig met elkaar.  Dat kamperen met de hele familie doen ze hier trouwens veel vaker, dat is natuurlijk ook een prima en betaalbare manier om een paar dagen met elkaar door te brengen. Bovendien heb je hier toch eigenlijk altijd wel de garantie op goed weer, hoewel dat met de huidige klimaatveranderingen wel eens anders uit kan pakken. Naar ik begrepen heb waren wij in elk geval getuige van een extreem lange hittegolf.

Aan het eind van de middag stroomde het weer vol. Veel RV’s, maar ook wat tentjes. Altijd kleine, aan grote doen ze hier niet, en bevolkt door mensen uit alle leeftijdsgroepen. Wel gezellig allemaal. Morgen gaan we als het goed is een mooie maar lange tocht maken, eerst naar Grand Junction, dan via Mesa door een berggebied naar Paonia, en vandaaruit over de Kebler pass naar Irwin Lake bij Crested Butte. Deels een ,onbekende route voor ons, en een nieuwe campground. We gaan het zien!

 

N.B.

·         We zullen af en toe, zo ook morgen, wel weer even helemaal buiten  bereik zijn. Dan kan ik ook niets posten. Maar geen zorgen, het wordt altijd ingehaald!

·         Geen foto’s deze keer. Rustdag, nietwaar? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!