donderdag 1 november 2018

Nabeschouwing en de cijfers

De uiteindelijke route:


Deel 1
Deel 2
Reizen lijkt plaats te vinden in een parallel universum. Zodra je thuis bent herneemt het leven zijn dagelijkse gang, net alsof je er alleen maar een stuk tussenuit geknipt hebt en daarna de losse eindjes weer aan elkaar knoopt. Die dagelijkse gang van zaken is er de oorzaak van dat deze nabeschouwing even op zich liet wachten, teveel andere bezigheden...

We kijken terug op een fantastische reis. We hebben echt van elke minuut genoten, het leek haast alsof we er voor het eerst waren. Er waren eigenlijk alleen maar hoogtepunten, maar het aller- allermooiste van deze reis was toch de plek in City of Rocks. Gelukkig hebben we ontzettend veel foto's gemaakt zodat we de herinnering goed levend kunnen houden. Het kamperen is ook weer meer dan uitstekend bevallen. De kou was af en toe wel wat heftig, maar daar waren we goed op voorbereid en dan is het prima te doen. 

Wat opviel was dat praktisch alle campings tegenwoordig gebruik maken van het door ons verfoeide reserveringssysteem. Helaas werkt dat heel vaak niet goed omdat het kennelijk niet altijd bijgehouden wordt. Veel mensen reserveren, komen niet opdagen maar geven dat niet door waardoor er bijna altijd toch vrije plaatsen zijn, soms zelfs heel veel. Alleen in de weekenden moet je wel geluk hebben. Wil je er 100% zeker van zijn dat je dan een plaats hebt, tja, dan zit er niets anders op dan te reserveren. En als je niet zoveel tijd hebt is dat misschien ook wel handig. Maar wij hebben het niet gedaan en tot nu toe altijd een plek gekregen. Laat je ook vooral nooit weerhouden door bordjes met 'FULL' aan de poort of op de site, echt zelf gaan vragen/checken of dat zo is! En ook kan het zijn dat er 's morgens geen plek is, maar later op de dag wel omdat mensen onverwachts vertrekken (in Capitol Reef kwamen zo toch drie stellen halverwege de middag alsnog aan een plek). Overigens gaven veel camphosts zelf ook aan dat het systeem voor een deel van de kampeerders erg onvriendelijk is. Op een site van een particuliere campground las ik dat ze met reserveren juist helemaal gestopt zijn en nu is er altijd voor iedereen wel een plekje. Verder zijn er tal van campgrounds die net buiten de grote parken liggen waar meer dan genoeg plaats is. Bijvoorbeeld bij Zion, waar net buiten de East-entrance een goed alternatief te vinden is voor de campings in het park. Wij kampeerden zelf al verschillende malen in Glendale, bij Bauer's RV-park, waar ze een goed en ruim tentveld hebben met uitstekend sanitair. Je kunt van daaruit zowel naar Zion als naar Bryce. 

Wat de auto betreft: hoewel ik zelf liever een Ford had gehad (bij voorkeur de Explorer maar eventueel ook een Escape) voldeed de Chevrolet Equinox prima. Hij was redelijk zuinig en had meer dan voldoende ruimte. Alleen vond ik hem persoonlijk soms wat stug en ik miste de draaicirkel die bij de Escape zo fantastisch klein is zodat je echt bijna overal heel makkelijk in kunt draaien bij het parkeren. Maar ach, peanuts. 

Terugkijkend op deze reis krijgen we alleen nog maar meer zin om ook het noordwesten en Canada weer eens aan te doen, inclusief Yellowstone/Grand Teton. Dus bij leven en welzijn...wie weet!

De cijfers. 

Overnachtingen (35x):
gemiddeld €30 per nacht, dat is inclusief 9 nachten hotel en 3 nachten luxe cabin 

Gereden afstand:
4023 mi = 6474 km

Verbruik:
130 gallon = 492 liter
1:30 (gallon/mi)
1:13 (l/km)

Benzinekosten:
$368 = €323

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!