woensdag 7 september 2016

Maandag 5 september – dag 14: Vernal – Colorado Monument


Onze eerste gang vanmorgen was naar het Dinosaur Monument. Niet dat we daar nu overmatig in geïnteresseerd zijn, ik heb er toch altijd een tekenfilmbeeld bij, maar als je er zo vlakbij zit is het ook dom om niet even te gaan kijken. Bij aankomst werden we met een shuttle naar de rots vervoerd waar heel veel originele botten in het steen verankerd lagen. Dat is wel een hele bijzondere gewaarwording, ze zijn zo ontzettend groot. Mr.Barnum Brown (bijnaam Mr.Bones), wereldberoemd paleontoloog had de dag van zijn leven natuurlijk toen hij op een dag in 1900 een halve ruggengraat vond in dit gebied. Het ging om de wervels van de Tyrannosaurus Rex. En dat was dus niet het enige wat er lag.

DSC02755    DSC02759

Na een half uurtje hadden we het wel gezien (het is niet zo heel groot) en reden we een eind verder het park in. Dat viel toch wat tegen. Het was voornamelijk hetzelfde landschap als je op veel andere plekken ook ziet en vergeleken met de schitterende tocht van gisteren viel het in het niet. Dus keerden we de wagen en zetten koers richting Colorado National Monument. Onderweg kwamen we door het plaatsje Rangely, aangekondigd als ‘een fantastische stad om te leven’. Nou, een dooiere boel kun je je haast niet voorstellen. Echt helemaal niets en niemand te zien. Maar gelukkig is er dan wel dat bord langs de weg zodat je, als je levensmoe bent, na het lezen daarvan er weer helemaal opgekikkerd tegenaan kunt! Hopen we dan maar.

Via de Interstate 70 namen we de afslag Fruita waarna we via een behoorlijke kronkelweg omhoog het Nationaal Monument binnenreden. Dat ontlokte Bert de opmerking ‘je zou er spontaan Jehova van worden’! Zo ontzettend mooi, de rode rotsformaties in allerlei vormen. Als klap op de vuurpijl was de Saddlehorn Campground een van de allermooiste tot nu toe. Met dank aan het AllesAmerika forum! We vonden een plek ter grote van ongeveer het halve Vondelpark (ok, beetje overdreven). Niets en niemand om ons heen, een enkele verdwaalde tent daargelaten. Het sanitairgebouw was nieuw en voortreffelijk geoutilleerd. Binnen een half uur stond de tent ,ingericht en al, zodat we nog ruim de tijd hadden om van het uitzicht op al het moois te genieten. Je staat hier namelijk ook nog eens hoog op de berg. Een ander stel had stoeltjes aan de rand van het plateau neergezet en zat stilletjes te genieten met een glaasje witte wijn in de hand Gelijk hadden ze, zo mooi!


20160905_184022       20160905_183942

De avond viel en het was nog steeds zeer aangenaam van temperatuur.Het verschil met de afgelopen weken was groot: na een gemiddelde van 22 graden overdag en 2 graden ‘s nachts zaten we nu ineens op 30. Eens kijken wat het vannacht wordt. De sterrenhemel was in elk geval spectaculair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!