woensdag 30 juli 2014

Dag 24 – Zondag 27 juli: Yellowstone

Precies dát maakt kamperen zo fijn: je hebt met niemand iets te maken en kunt helemaal je eigen gang gaan.  Als je geen zin hebt om op pad te gaan blijf je gewoon lekker voor je tentje (of, vooruit, je busje of je caravan) hangen. Je kookt je eigen potje omdat je dat gehannes en gekeutel bij de tent zo leuk vindt maar niemand verbiedt je om buiten de deur te eten als je daar zin in hebt.
Dus stonden we op ons dooie gemak op, zetten de gebruikelijke bak koffie en namen een simpel ontbijtje. Na dit ochtendlijk ritueel vonden we het tijd voor wat actie. We reden naar Norris om daar het gelijknamige geiserbassin te bezoeken. Er is daar een kilometerslang traject uitgezet, deels, over vlonders zodat je niet per ongeluk door de ogenschijnlijk solide maar in werkelijkheid zeer dunne aardkorst heen zakt. Dan heb je namelijk zeker weten gekookte voeten en dat is niet wenselijk, je moet nog flink doorstappen tenslotte.
         DSC09437  DSC09451 P1050460             DSC09456  DSC09464 DSC09478     DSC09471DSC09485 DSC09444
           DSC09461
We deden deze trail al eens bij avondlicht maar ook in volle zon was het weer onwaarschijnlijk  bijzonder. Wat óók bijzonder was: we waren vergeten hoe het ook al weer moest, een paar uur in de hitte lopen. Afgelopen jaren hebben we dat zeer veel gedaan. Altijd goed voorbereid, met voldoende water en iets op ons hoofd. Tja, niet aan gedacht, of beter, ons niet gerealiseerd. Dat was dus wel even zweten! Maar allemachtig, wat mooi.
Al met al waren we toch pas om half zes bij de tent terug. Omdat we bij avondlicht naar de bovenste terrassen van Mammoth Hot Springs wilden aten we vroeg. Helaas niet helemaal vroeg genoeg, de zon was net weg. Toch konden we wel wat mooie plaatjes schieten en het was in elk geval rustig.

              P1050508
DSC09493

P1050503 
Voor een vuurtje was het te laat. We zaten dus bij het licht van onze eigen lamp nog wat na te praten (aan verlichting op kampeerterreinen doen ze hier bijna nergens). Die lamp hadden we overigens nu pas voor het eerst nodig ‘s avonds omdat het in de noordelijker gebieden overal zo lang licht bleef dat we om tien uur ‘s avonds nog met gemak een boek konden lezen.Morgen zou de wekker vroeg gaan. We gaan dan een lange autorit maken, naar Red Lodge, vervolgens naar Cody, en dan via de East Entrance van Yellowstone weer terug. Bij elkaar zeker zo’n 500 km. Dat is diagonaal heel Nederland door, maar dan met bergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!