zondag 11 augustus 2013

Dag 32 – 7 augustus: Lone Pine – June Lake


Dag 32 – woensdag 7 augustus: Lone Pine – June Lake

Een kort ritje hadden we voor de boeg. Van Lone Pine naar June Lake is het maar een paar uurtjes rijden. In de planning was een tussenstop in Bishop opgenomen om bij de daar gevestigde Nederlandse bakker eindelijk weer eens lekker brood te halen; dat blijft toch behelpen hier. Maar eerst een stop bij de grote M, foto’s laden en blog bijwerken. We nemen er al niet eens meer iets te drinken, we gaan gewoon aan een tafeltje zitten. Kantoor! Leuk was dat we ook even met Jette konden skypen, we hadden haar al een tijd niet gesproken. En waar dat een paar jaar geleden nog moest met behulp van een koptelefoon en een laptop kon dat nu gewoon met de smartphone.
In Bishop deed de winkel van Erik Schat goede zaken. Mensen liepen met grote zakken vol met brood de deur uit. Wij kochten twee broden, met heerlijk knapperige korst. Dat is hier wel uniek.
Om één uur draaiden we de auto de camping ‘Oh Ridge’ op. We mochten kiezen uit verschillende plaatsen en kozen er een met een uit staal en hout gebouwde beschutting. Het opzetten van de tent ging met enige moeite gepaard vanwege de harde wind maar we zetten hem goed vast. Daarna gingen we naar het prachtig gelegen meer waar we bijna alleen maar hebben zitten lezen en ik even mijn voeten in het water heb gehad.


Je snapt niet hoe het kan dat het overal zo rustig is, ook aan het water. Er waren wel wat mensen, maar het is geen vergelijk met de drukte die wij kennen op zomerse dagen.
Terug op de campground wachtte ons een verrassing: de tent had besloten dat het nu wel genoeg was geweest met al die wind en had zich ondersteboven gekeerd. Met inhoud en al. We draaiden hem weer op zijn onderkantje en ook voor de zekerheid maar even met de opening de andere kant op. Het – hoewel bescheiden – luifeltje was waarschijnlijk toch groot genoeg om door een sterke windvlaag opgetild te worden en de rest dan maar even mee te nemen.

De wind bleef aanhouden. Bij vlagen heel hard zelfs. We waren dus heel blij met de beschutting die we hadden, zo konden we in elk geval koken. Het vuur hield ons warm tot het moment van slapen. Op nachtelijke kou zijn we voldoende voorbereid en dat was maar goed ook.

1 opmerking:

  1. Wij zijn weer helemaal bijgelezen, wat een heerlijk verslag! Ik ga toch proberen Martin weer enthousiast te maken om te kamperen, het is toch geweldig op al die mooie plekjes. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen in Sequoia/Kings Canyon. Veel plezier nog!

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!