zondag 3 juli 2011

Nieuwe reis: USA Noordwest en Canada - zomer 2011

Zoals ik in al schreef in een van onze laatste berichten (zie het blog van 2010), wilden we graag terug na de geweldige ervaringen van vorig jaar. Dus vliegen we wederom die kant op, deze keer vanuit Düsseldorf rechtstreeks naar San Francisco, met Air Berlin.

Het is de bedoeling noordwaarts te trekken langs de kust met o.a. Redwood National Park, richting Portland, dan door naar Seattle en Vancouver (Canada). Van daaruit naar Jasper en eventueel Banff, Glacier NP en terug naar de VS richting Yellowstone. Daar waren we vorig jaar ook al maar we willen het graag verder verkennen. Zoveel te zien daar!
Dan door het binnenland terug, via o.a. Crater Lake en Lassen Volcanic NP weer naar San Francisco.

Evenals vorig jaar kopen we tentje, slaapzakken en nog wat toebehoren ter plekke en leveren we alles na afloop weer in bij de kringloopwinkel.
Inmiddels staan de tassen klaar, met de meest noodzakelijke spullen er al in. Toch weer minder dan de vorige keer, we weten nu natuurlijk precies wat wel en niet handig is.


Het gaat snel nu: op 18 juli vertrekken we met de trein richting Düsseldorf, daar slapen we in een Gästezimmer vlakbij het vliegveld. We waren er al eerder en het is superschoon, goedkoop en twee minuten lopen van de bushalte. De bus brengt je dan in vijf minuten naar de terminal.
Op 19 juli vliegen we om 13.35. Wel gek dat je na zo'n negen uur durende vlucht dan om 15.45 al in San Francisco aankomt.....de jetlag zal zijn werk wel doen vrees ik....


We hebben precies zes weken de tijd. Op dinsdag 30 augustus vliegen we terug en op woensdag de 31e komen we dan weer thuis, zo aan het begin van de avond. Waarna ons (of liever gezegd mij) dan nog vier dagen resten om bij te komen.


Ik ga ervan uit dat het ons weer lukt het blog bij te houden. Dus blijf lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!