zaterdag 23 juli 2011

Dag 5 - 22 juli: San Francisco

Dag 5 – vrijdag 22 juli
Vanmorgen begonnen we de dag lui en traag. Pas tegen half elf liepen we naar La Boulange. 
La Boulange

We hadden vandaag een doel: het kopen van donsjacks en eventueel ook dikke fleecevesten. Vorig jaar hebben we het namelijk behoorlijk koud gehad tijdens het kamperen, vooral aan het eind van de dag en ’s avonds. Dat willen we dit jaar zoveel mogelijk voorkomen. We kregen de tip (bedankt Gerben!) hier ter plekke donsjacks te kopen, veel goedkoper dan in Nederland. Met een goed fleecevest erbij moet dat ons vrijwaren van al te veel bibbers.
We liepen dus richting 7th street en daarna door naar Brannanstreet waar een grote buitensportzaak zou zitten.

Nieuw automerk??
 Als je loopt zie je veel, en voor de zoveelste keer viel ons de enorme verschillen tussen goed- en veel minderbedeelden op. Je wordt er af en toe echt triest van, al die uitzichtloze ellende die je tegenkomt. Zo ook deze keer. Maar goed, je moet door, dus dat deden we dan ook, in letterlijke zin. En op een totaal onverwachte plek, tussen leegstaande panden en kleine obscure winkeltjes troffen we een enorme winkel, iets tussen Perry en Bever in. Eerst hebben we nog even naar thermo-lakenzakken gekeken, die wegen bijna niets maar geven veel extra warmte. Gezien de prijs hebben we echter toch maar besloten die te laten voor wat het was en bij de Walmart een extra deken te kopen. Die kan daarna dan weer naar de kringloopwinkel.
Gelukkig hadden ze wel betaalbare donsjacks, eigen merk. Superlicht en wárm….hoe de kwaliteit is zullen we moeten afwachten maar hier konden we ons geen buil aan vallen. (Die jacks gaan overigens wel mee terug naar Nederland.)
Omdat we geen zin hadden de jassen de rest van de dag mee te slepen maar óók geen zin het hele stuk terug te lopen, al gauw weer een uur, besloten we een taxi naar het hotel te nemen. Dan konden we daar de jassen achterlaten en met de bus weer naar het centrum gaan. Zo gezegd zo gedaan. De taxichauffeur vertelde dat hij in de tien jaar dat hij door de stad reed nog nooit mensen in onze buurt had afgeleverd (ik wilde eerst afgezet schrijven, maar dat kun je ook anders opvatten natuurlijk!).  Dat is niet zo vreemd, de mensen in dit hotel gaan allemaal low-budget en nemen de bus of de benenwagen, dat doen we zelf ook eigenlijk altijd. Maar aan de andere kant, dit is zoveel leuker om te zitten dan het vreselijk toeristische Fisherman’s Wharf….of een hotel in de buurt van de Market waar het ’s avonds ook niet altijd even gezellig is….
In het centrum hebben we nog voor allebei een lekkere dikke fleece gevonden. Ik had er wel een, maar dat was een hele dunne en Bert had er geen. Nu zijn we dus goed gewapend tegen de kou, laat maar komen!

Kunst kom je overal tegen: hier een beeld van Henry Moore


Maker onbekend, vormt samen met........


......deze bloem aan de overkant een paar

Soms ook gewoon góede muziek!

Hierna hadden we het wel even gehad. We zijn teruggegaan naar Hayes, hebben daar wat gegeten en gedronken en toen op huis aan. Morgenochtend vertrekken we vroeg richting vliegveld, daarna de kampeeruitrusting bij elkaar sprokkelen in de Walmart en dan richting kust. In de hoop dat we ergens een campground kunnen vinden waar plaats is….ik was even vergeten dat het én juli én weekend én vlakbij San Francisco is…….
We’ll keep our fingers crossed then!

1 opmerking:

  1. Alles gelezen hoor!klinkt weer fan-tas-tisch!!!kussen uit de regen;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!