dinsdag 20 juli 2010

Dag 9 - 18 juli - San Francisco
Dag 9 – zondag 18 juli – San Francisco

Vanmorgen zijn we naar een kerkdienst geweest in de Glide Memorial Church. Dat was een bijzondere belevenis. Een enorm koor, met mensen van allerlei verschillende komaf, zong gospels uit volle overtuiging. Daartussendoor werd af en toe iets gezegd, door steeds andere mensen, waarbij het vooral ging om naastenliefde en die dan niet alleen in woord belijden maar vooral ook in daad. Met nadruk werd elke keer opnieuw verteld dat men van Glide iedereen accepteert zoals hij is. Er werd bijgezegd dat dat soms wel moeilijk was, als je bijvoorbeeld tot het kamp van Bush behoorde, maar tóch was ook jij dan welkom! Kortom, een enigszins satirische en vooral kritische ondertoon werd niet geschuwd.
Wat ook bijzonder was: gedurende de hele dienst werd er door iedereen heen en weer gelopen, gepraat, en er werden vele ‘hugs’ uitgedeeld. Erg ontspannen dus. Ik denk dat je dat bij ons niet zo gauw zult zien.
We kwamen dus geheel gelouterd weer tevoorschijn, dat moet de mensen uit New York toch deugd doen (die vroegen zich immers al af of wij vanuit religieuze achtergrond handelden).

Daarna was het hoogste tijd voor wat shoppen. Of liever, winkelen in ouderwets Nederlands. Een goede klant had men niet echt aan ons, alleen Bert heeft twee lekkere dunne flodderoverhemdjes gekocht in de opruiming. Heerlijk om met het warme weer te dragen.
Over warm weer gesproken: het is maar goed dat we op alles voorbereid zijn qua kleding. Het is écht koud hier, zeker na een uur of vijf ’s middags.

Richting huis om een hapje te eten in ons straatje. We zagen een erg leuke kroeg/brasserie, Absinthe, en daar hebben we héérlijke Franse en Italiaanse kaas gegeten met zelfgebakken walnotenbrood. Het leuke is, je kunt hier gewoon een half glas wijn bestellen en dan krijg je net zoveel als in Nederland een héél glas.

In het hotel even warme kleren aangetrokken, en toen zijn we richting Golden Gate park getogen. Dat was echt een openbaring, vooral de schitterende botanische tuin die ze daar hebben. We keken onze ogen uit. Als we hier ooit nog terugkomen gaan we zeker weer!

Uiteindelijk waren we toch weer vrij laat in het hotel. Morgen vertrek naar ????

2 opmerkingen:

 1. Mark Twain heeft ooit gezegd dat de koudste winter die hij ooit had megemaakt een zomer in San Francisco was.

  Leuk verslag weer.
  Martin
  (van Marianne en Martin)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he ik lees dit pas nu op aanraden van marianne ( zie boven)
  wat leuk dat jullie dat gospelkoor hebben gezien, dat staat nog steeds op het program.
  zet jullie op de lijst voor bij het ontbijt!
  thuul ( forum)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!