woensdag 5 september 2018

Maandag 3 september - dag 7: Glendale (Zion)

'Maak er een relaxte reis van' schreef iemand op het AllesAmerika forum. Nou, dat deden we: vandaag deden we helemaal niks! Lekker luieren bij de tent, beetje schrijven, beetje lezen, koffie, dat soort dingen. In de drukte van Zion hadden we helemaal geen trek. Vandaag is het namelijk Labor Day, en dat betekent dat ongeveer alle Amerikanen - dat wil zeggen, zij die de mogelijkheid hebben - erop uit trekken. Het hele weekend, want Labor Day is een soort 1 mei zoals wij dat kennen maar hier niet gekoppeld aan een vaste datum. Het is de maandag na het eerste weekend in september zodat iedereen een lang weekend heeft. Dat was ook de reden dat het in Zion zo belachelijk druk was. 

Aan het eind van de middag reden we naar Kanab om te eten in het Rocking V café. Dat leek ons wel een leuke afsluiting van de dag, en omdat we hier wat langer wilden blijven zouden we de geplande overnachting daar overslaan. Voor de zekerheid keek ik nog even op internet en daar las ik dat het café - echt een aanrader! - morgen en overmorgen gesloten zou zijn. Wat een mazzel! 

In Kanab liepen we eerst de buitensportwinkel binnen die ook Allstars verkoopt. Elke keer is de begroeting hetzelfde: 'Welcome, you are so lucky, we have thirty percent off on everything!' Maar feit blijft dat we er al een paar keer echte originele Allstars voor €28 gekocht hebben. We lopen er nog steeds op. Deze keer hadden ze een actie: twee voor de prijs van één. Er was echter niets in mijn maat, dus ging er eerst een appje naar de dochters om te vragen of zij nog belangstelling hadden. We zouden hier sowieso overmorgen nog langsrijden op weg naar Page. 

Bij het Rocking V Café kregen we snel een plaatsje en na enig wikken en wegen namen we toch allebei een aparte portie (meestal delen we). We hadden eerst soep, Bert iets pittigs met bonen, en ik de onovertroffen tomaten-basilicum. De mevrouw die ons bediende kwam ook nog een kom aardappel-bacon-knoflooksoep brengen dus die deelden we wel. Het was allemaal verrukkelijk. Daarna black tiger shrimps met sugarsnaps geserveerd op linguine. Ook al zo lekker. Als toetje namen we samen één lemon pie. Té goed gevuld reden we terug naar de tent waar het best koud was. We trokken onze thermokleding aan en doken diep weg in onze slaapzak. Morgen gaan we naar Bryce!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!