woensdag 12 oktober 2016

Nabeschouwing


Om te beginnen de kaartjes met de route zoals we die na aanpassing van het reisschema gereden hebben.

De uiteindelijke route

Route meer in detail
Gereden afstand: 
4734 mi / 7619 km

Verbruik: 
$420/€375          
162 gallon -1:29 mi     613 liter -1:12,4 km


Anderhalve week geleden kwamen we thuis. De bruiloft is achter de rug en nu komen we langzamerhand toe aan het nagenieten van onze reis. De meer dan 3000 foto's zijn daarbij onmisbaar, daaruit gaan we weer een mooi album samenstellen. Ook het blog helpt, het lezen ervan brengt ons direct weer ter plekke. 

Dit was onze zesde kampeerreis. Het was een hele toer om nieuwe plekken te ontdekken en het werd dan ook een mengeling van oud en nieuw. Het land blijft verbazen door z'n schoonheid en verscheidenheid, of je er nu wel of niet al honderd keer geweest bent. Toch zorgen juist onbekende parken/monumenten ervoor dat je even helemaal opnieuw de betovering van het 'voor het eerst zien' kunt meemaken. Verder, ik schreef er al veel over, vonden we het erg druk overal. Zelfs zo erg dat we ons afvroegen of we anderen nog wel moesten aanraden te gaan. Dat gold natuurlijk voornamelijk voor de grote trekpleisters. Voor bijvoorbeeld het Colorado Monument of het Goblin State Park speelde het absoluut niet. Daar konden we op ons gemak en niet gehinderd door hordes toeristen alles rustig bekijken en fotograferen. 

Het kamperen is en blijft fantastisch. Daarin is niets veranderd. We hebben ook weer zulke ontzettend mooie plekken gehad, dat zullen we zeker nog missen in Europa. Die rust en ruimte, dat is echt uniek. 
We hebben iets minder vaak zelf uitgebreid gekookt dan andere jaren maar toch weer ruim vijf vullingen Coleman-gas erdoorheen gejaagd. Met de voorraad die we aan het begin hadden ingeslagen konden we bijna helemaal toe, we hebben later nog een paar keer iets bijgekocht. Vers fruit en verse groenten vulden we wel regelmatig aan. Het viel ons wederom op dat de gezonde etenswaren zo ontzettend duur zijn. Dat geldt voor groente, fruit maar ook voor brood, melk en kaas. Terwijl een kant-en-klare hamburger bij de MacDonalds $0,50 kost.Tja, als je niet veel te besteden hebt neem je dan maar weer je toevlucht tot fastfood en andere goedkope producten waardoor je veel te eenzijdig eet. Met alle gevolgen van dien. 

Het was een prachtreis, zonder meer. We hebben echter nu toch wel een beetje afscheid genomen van deze manier van vakantie houden. De reis vanuit Groningen met alle spullen vinden we best pittig, we zijn geen 30 meer. En het wordt ook een herhaling van zetten zo langzamerhand. Erg blasé, ik weet het. Het is ook niet gezegd dat we niet nog eens naar New York gaan, of de Indian Summer aan de oostkant opzoeken, of misschien eens naar het diepe zuiden afreizen. Maar dat worden dan hotelreizen. Kamperen gaan we zeker nog, in Europa. Frankrijk en Spanje zijn daarbij favoriet. We hebben wel geleerd dat je nooit 'nooit' moet zeggen. Al is het maar omdat het bij het zien van de foto's altijd weer gaat kriebelen. Dus pinnen we onszelf er niet op vast. Maar op dit moment lijkt het erop dat we andere keuzes gaan maken. 

Alle meelezers: bedankt!   

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben in ieder geval genoten van al jullie verslagen en met name ook de kampeerplekjes! Ik kan me er iets bij voorstellen dat op een gegeven moment je lichaam het niet meer trekt, met name met koude nachten en het is best extra werk zo'n tent ipv in een hotel neer ploffen met eigen douche en wc. Ik hoop in ieder geval nog wel wat van jullie te horen wat betreft verslagjes of het nu hotel/kamperen/camper is, in Europa of toch....... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ina,

   ik denk dat ik eens na ga denken over een nieuw blog, over andere reisjes! Of toch...je weet nooit hè? :) Dank voor je reactie in elk geval!

   Verwijderen
 2. Wij hebben ook weer genoten van jullie verslag. En dankzij jullie enthousiaste beschrijvingen van de verschillende campings gaan wij wellicht de komende zomer toch weer eens kamperen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de voorbereidingen van onze USA vakantie voor 2017 kwam ik op jullie site en in twee dagen heb ik op ieder vrij momentje alles gelezen! Wat ontzettend leuk! We zijn in het verleden al 2x gaan kamperen in de USA en willen met onze kids ook gaan kamperen in een tent, dus dank je wel voor alle tips! Ik heb druk meegeschreven in mijn voorbereidingen schriftje! Nu ga ik ook jullie andere reizen doorspitten!
  Super idee om alle over gebleven spullen in te leveren bij de Goodwill, dat gaan wij ook zeker doen!
  Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wentje,

   Dank voor je leuke reactie! En goed om te horen dat het blog zo als inspiratiebron dient. Ik las het pas vandaag, op een of andere manier krijg ik geen meldingen als er een opmerking geplaatst is. Mocht je nog meer willen weten kun je me altijd een pb sturen via het Allesamerika-forum, ik sta daar geregistreerd onder de naam Sep.
   Veel plezier met de voorbereidingen in elk geval!

   Hartelijke groet,
   Saskia

   Verwijderen
  2. Hoi Wentje,

   ik ben benieuwd of jullie er inmiddels al een kampeertripje op hebben zitten! In elk geval gaat vanaf nu ons nieuwe blog van start, over onze 7e kampeerreis (ik schrijf dit vanuit Las Vegas). Dus lees gezellig mee als je zin hebt!

   Verwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!