dinsdag 30 augustus 2016

Zondag 28 augustus - dag 5: Cody - Yellowstone (Mammoth Hot Springs)

Ik heb begrepen dat de foto's tot nu toe niet zichtbaar waren. Vanaf nu gebruik ik een ander bestandsformaat in de hoop dat dat wel werkt. Die van het vorige blog voeg ik nog even in zodat Cookie nu hopelijk wél zichtbaar is!

Tot buiten stonden ze in de rij bij het ontbijtcafé aan de overkant van het motel. We besloten toch maar te wachten, het rook er verdraaid lekker naar gebakken eieren met spek. Na een kwartiertje was er een plekje voor ons vrij en konden we onze magen vullen met een stevig ontbijt. Naast eieren met bacon waren er hashbrowns en toast,met de boter apart. Deze keer had ik er op tijd aan gedacht dat te vragen om te voorkomen dat ze een half pond boter op je toast laten smelten zodat je hem uit kunt wringen van vettigheid. Een bak vers fruit maakte het af en zo konden we goed gevoed op pad.

Op de weg naar Yellowstone verbaasden we ons voor de zoveelste keer over de schoonheid van het landschap toen we door het Buffalo Bill State Park reden. Na ongeveer 20 minuten drong het tot ons door dat we niet op de goede  weg zaten, we wilden juist over de Bear Tooth Pass. Gekeerd dus maar en de juiste weg genomen. Ook dat was een mooie, rustige weg over de Indian Joseph Highway. Hij voerde ons onder de Bear Tooth Pass door zodat we die alsnog misten. Erg was dat niet, we reden hem twee jaar geleden al eens en wilden eigenlijk ook enigszins op tijd aankomen bij de campgound van Mammoth Hot Springs. Over de pas hadden we er veel langer over gedaan. Nu reden we om 14.00 het kampeerterrein op waar we een mooi plekje aan de rand uitzochten. Bij het loket hingen overal grote plakkaten met waarschuwingen voor beren: wat wel en wat juist niet te doen. Toch maar even nagevraagd. Beren? Nee hoor, die hebben we hier niet.....

Je kent het wel, die taferelen van echtparen die samen een tent proberen op te zetten. Het kan tot enorme echtelijke ruzies leiden. Even leek het erop dat wij onszelf ook tot die categorie mochten rekenen. Het was een nieuw type tent maar wat veel erger was: de wind sloeg het tentdoek gewoon uit onze handen. Een dreigende donkere regenlucht tekende zich af en ik zag de hele zaak dus al de lucht invliegen. De binnentent stond in een paar minuten maar het dak kregen we niet goed erop. Ik wilde de hele zaak al in de auto gooien maar gelukkig zag Bert toen het licht en kregen we het toch voor elkaar. Eigenlijk is het heel simpel….We zijn er blij mee, met dit tentje. Redelijk hoog zodat ik er in kan staan en Bert bijna, daarnaast een voorstuk zodat we bij regen ook onze stoeltjes erin kunnen zetten. Eerder kropen we bij slecht weer altijd in de auto. Bijkomend voordeel is dat het een dubbeldaks tent is en dat scheelt ‘s nachts erg veel wat de kou betreft. Het is hier overdag heerlijk, zo’n 27 graden maar ‘s nacht koelt het af naar een graad of 5. Het vriest nog net niet, dat zal op het volgende terrein vermoedelijk wel anders zijn.
In Gardiner, op 5 mijl afstand, deden we wat boodschappen. Ze hadden daar wat kleinere kartonnen dozen liggen die we direct confisqueerden. Morgen gaan we de spullen in de auto ordenen zodat we kampeerklaar zijn voor de komende vier weken. We aten ons eerste potje chili con carne, lazen nog wat en doken de tent in.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!