woensdag 9 juli 2014

Dag 4 – maandag 7 juli: Tumwater - Quinault

Bij alle papieren die ik in New York had laten liggen zaten niet alleen de e-tickets van de vliegreis, maar ook de treintickets voor de terugweg alsmede de ESTA-verklaringen, nodig om de VS binnen te komen. Nu waren we daar al, maar omdat we naar Canada gaan moeten we straks opnieuw langs de Amerikaanse douane. Hoewel je officieel de papieren verklaringen niet bij je hoeft te hebben werd er een paar jaar geleden toch naar gevraagd. Ik heb ze dus maar liever wél bij me. Gelukkig konden we in het hotel alles opnieuw uitprinten zodat we ons mapje weer compleet hebben.

We begonnen de dag met een bezoekje aan Fred Meyer, een groot Amerikaans concern ooit door een Duitser opgericht. Daar hadden ze nog precies twee fleece-slaapzakken, die hadden we bij de WalMart niet kunnen vinden. Volgens een medewerker daar waren ze uit het assortiment, maar op de site stonden ze nog gewoon als voorradig. Nou ja, zo kon het ook. Als je de fleeceslaapzakken in je gewone slaapzak legt verhogen ze de temperatuur met een graad of vijf. We hebben het nooit meer koud gehad als we ze gebruikten, zelfs niet bij vorst.

Na ook nog iets van groente ingeslagen te hebben – niet te veel, het moet zaterdag weer op zijn – reden we richting Quinault. Dat ligt in het regenwoud. Heel bijzonder, een groot deel van het Olympic NP is regenwoud. Door de hoge luchtvochtigheid én de hoge temperatuur is hier een heel bijzonder klimaat ontstaan. Twintig regendagen PER MAAND is hier heel normaal. Het gebied is niet alleen tot werelderfgoed verklaard maar ook uitgeroepen tot internationaal biosfeer reservaat.

We reden tegen half vier het gebied in. De eerste campground die we tegenkwamen viel tegen: kleine plekken en heel donker. Dus maar eens gevraagd bij de Lodge van Quinault, een eindje verderop. Daar schudde men ons hartelijk de hand, en wees men ons verschillende mogelijkheden. Eén ervan bleek maar een paar honderd meter verder te liggen: de Falls Creek CG. Ook daar waren de plekken niet echt geweldig, al zat je aan de rand van een heel groot meer. We wilden al bijna weer doorrijden toen we echt een schitterende, lichte en vrije plek zagen. Aan een riviertje, met een waterval op de achtergrond. Het werd onze eerste kampeerplek  deze vakantie.

 

P1040707

We haalden de auto leeg zodat we alles opnieuw in konden richten. Bij de WalMart hadden we drie kartonnen dozen gehaald, voor de etensvoorraad en de keukenspullen.

 

P1040686               Dit moet genoeg zijn om ons een kleine vijf weken in leven te houden…..

Heerlijk om alles weer een vaste plek te kunnen geven! Dat vonden de muggen ook, talrijk aanwezig: zij hadden collectief besloten onze gezichten als vaste verblijfplaats te bestempelen. Helaas voor hen waren wij in het bezit van zo’n nare spuitbus Deep Woods, en dat noodzaakte hen tot het blazen van een snelle aftocht. 1-0 voor ons!

De tent stond in no time, en wij zaten al snel met ons eerste glaasje vol verwondering te kijken naar het spel van licht en schaduw door de bemoste takken van de bomen die onze plek omzoomden. Dit kun je toch alleen maar zo intensief beleven als je middenin zo’n park kampeert.

Intussen had een ander gezin de plaats naast ons bezet. Dat naast moet je niet te letterlijk nemen: we moesten moeite doen om ze te zien. Ze hadden wel twee kinderen bij zich van een jaar of tien-twaalf, en het jongetje kwam heel beleefd vragen of ze langs onze tent mochten lopen om bij de rivier te komen. Natuurlijk mocht dat. Later kwam hij er zelfs nog even voor bedanken. Grappig joch was het, geen spoortje verlegenheid maar ook niet opdringerig.

Ons eerste avondmaal bestond uit verse spinazie, paddenstoelen, knoflook en blauwe kaas met spaghetti. Een vuurtje lieten we maar achterwege, in de wetenschap dat we het toch niet lang vol zouden kunnen houden deze eerste avond. Dat viel achteraf mee, het is hier veel langer licht dan in het zuiden. Vergelijkbaar met Nederland zo’n beetje. Om half tien liepen we dus nog maar even naar het meer waar het licht prachtig over het spiegelgladde oppervlak viel. Hierna hadden we het echt wel even gezien en besloten we tot een langdurige slaapmattentest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!