vrijdag 25 juli 2014

Dag 18 - Maandag 21 juli: Lillooet – Sicamour

Ons geïmproviseerde dak had ons goed droog gehouden, want er waren inderdaad weer een paar buien gevallen vannacht. Waar ze hier in de omgeving alleen maar erg blij mee zijn, het is zeer ongebruikelijke dat er in dit seizoen ook maar een druppel neerslag valt. Het is woestijngebied tenslotte.
Maar voor ons begon de dag droog en zonnig. We roosterden Engelse muffins en besmeerden ze rijkelijk met Smuckers jam. Die is zo lekker, niet te zoet maar juist fris van smaak.

Tegen half elf reden we weg. In Lillooet misten we net als vorige keer de goede afslag. We reden een doodlopende weg op, richting the Old Bridge. Bij die brug zijn we toen maar even uitgestapt. Het was, zoals te verwachten, een oude brug en nu een monument. Helemaal van hout. Met bovenin een groot arendsnest waarin twee jongen af en toe hun kopjes bovenuit staken. Moeder visarend bekeek ons vanaf een afstandje heel rustig, zonder ook maar enige actie te vertonen. We konden haar dus mooi op de foto zetten!

   P1050267      DSC09297    


De brug met links op de staalkabels de arend; visarend op wacht; links de moeder, en het nest middenop de brug

P1050291
Je kunt ook met deze fancy trein de Rockies bekijken, 
                   met ongetwijfeld dito prijzen
                                                                                                                       
Na dit oponthoud vonden we al snel de goede afslag. We besloten alweer van ons plan af te wijken en via Kamloops te rijden in plaats van via 100 Miles (routekaartjes sluit ik niet bij, wie wil weten waar wat ligt kan het zo vinden met Google Maps en het kost mij teveel tijd onderweg; ik wil ook nog wel eens een boek lezen!). Kamloops is een grotere plaats en het eerste wat we deden was bij het Visitor Center vragen hoe de weersverwachting in Jasper en Field zou zijn de komende dagen. Nou, dat zag er niet al te goed uit. Dinsdag nog redelijk maar daarna regen, en vooral op donderdag echt slecht weer. Ok, het was nu maandag. Naar Field wilden we erg graag omdat we die omgeving niet kennen. Het roer maar weer om dus, en Jasper vooralsnog laten schieten. We maakten op het parkeerterrein nog wel even een paar foto’s van deze RV, speciaal voor Jan en Annemarie: jullie kunnen ook best naar Amerika hoor, gewoon de paardjes mee! Kat in ‘t bakkie zou ik zeggen ;)


               P1050295 P1050294

In Kamploops vonden we vlakbij het VC een grote WalMart. Kwam dat even goed uit! Op tentenjacht! Heel stiekem vond ik het niet zo erg dat we iets nieuws moesten zoeken. Het oude tentje was echt heel klein, veel kleiner dat het model waar we de eerste jaren in kampeerden hier in Amerika. Dit was een uitgelezen kans om een maatje groter uit te zoeken, en we kwamen naar buiten met een exemplaar dat zeker 50 cm breder was. Daardoor was hij ook hoger natuurlijk, zodat ik er bijna in kon staan. Bij de MacDonalds zetten we weer een paar blogs online, die stonden al in de wacht, en toen oostwaarts. Om een uur of vijf vonden we een KOA-camping, vlakbij Sicamour (ik kon de naam eerst niet onthouden, maar als je de eerste drie letters loskoppelt van de rest en daar een komma tussen denkt is het opeens heel makkelijk). We konden zelf een plek uitzoeken, ze waren erg ruim en natuurlijk van aanleg. Toen konden we onze nieuwe tent opzetten. Wat een kasteel vergeleken bij de oude! Veel ruimte, en ik kon er inderdaad in staan. Als het slecht weer is kunnen we zelfs de stoeltjes er nog in zetten. Kortom, we waren er blij mee!
De was gedaan, een douche genomen, goed gekookt.
Helaas zonder een vuurtje de avond afgesloten. Maar de tent, die past qua kleur geweldig bij de nieuwe auto!
P1050297
Je kunt ook met deze fancy trein de Rockies bekijken, 
                   met ongetwijfeld dito prijzen
                                                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!