dinsdag 15 juli 2014

Dag 10 – Zondag 13 juli: Victoria – Pacific Rim (tussen Tofino en Ucluelet)

Ja hoor. Beren, wolven en last but not least poema’s. Die zijn er allemaal op de campground aan de Pacific Rim. Daar zat ik op te wachten. Ach, zei de vriendelijke ranger, die poema is al oud hoor. Maar ze heeft wel twee jongen, die zijn bijna net zo groot als zijzelf. Toe maar.

We reden vanmorgen om iets over elven weg van de Goldstream Campground. Bij het nabij gelegen tankstation gooiden we de tank nog even vol en probeerden we een blog te posten. Dat laatste mislukte door de trage internetverbinding, iets wat je hier wel vaker tegenkomt. We stelden het dus maar even uit tot een volgende gelegenheid. Eerst maar eens op pad. Het plan was om het eiland dwars over te steken, naar de Pacific Rim. Komende twee nachten zouden we daar ons bivak opslaan en ik had zelfs tegen de gewoonte in gereserveerd, omdat ik wist dat we laat aan zouden komen en het dan de vraag was of er nog plek zou zijn. De routeplanner gaf een rit van 5 uur aan, en dat klopte precies. Om zeven uur ‘s avonds reden we de Green Point Campground op, waar we voor het eerst deze reis een van de donkerste plekken toebedeeld kregen. Nou ja, het kan niet altijd feest zijn.

 

                                                     P1040953

Onderweg stopten we in Nanaimo om verse groenten en fruit in te slaan. Die hadden we immers niet mee mogen nemen vanuit Amerika. Eerst gingen we echter koffie drinken bij de Starbucks, en daar lukte het wél om twee blogs online te zetten. Op weg naar de supermarkt hoorden we opeens gejoel uit een naburig café. Wij kijken natuurlijk, ja hoor: finale WK! Op een groot scherm konden we, vanaf de straat en hangend over een hekje, de slotfase meemaken van de wedstrijd Dld –Arg. Inclusief DE goal!

Nadat we een flink deel van ons dagbudget bij de Thrifty hadden achtergelaten – alles is echt érg duur vinden we, zelfs als je de gunstige stand van de Canadese dollar in aanmerking neemt – reden we richting het westen. Allengs liep de temperatuur op, en toen we bij het Kennedy Lake uitstapten om een foto te maken was het zelfs 38 graden. Dat beloofde wat.

P1040949                                                       Lake Kennedy

Kamperen bij grote hitte is niet echt onze hobby. Gelukkig werd daar van bovenaf goed gehoor aan gegeven, en eenmaal bij de campground aangekomen was het gewoon weer 12 graden……Maar gauw een vuurtje gestookt dus. Ze hebben hier vrij hoge fire pits, het nadeel daarvan is dat de zuurstoftoevoer matig is maar ook dat je er minder warmte van hebt. Tenzij je erboven gaat hangen natuurlijk. Maar dat heeft weer andere nadelen, zoals verschroeide wimpers. We kookten dus maar een verrukkelijk maal van puree, biefstuk en in boter gesmoorde verse paddenstoelen met bosuitjes en knoflook, met daarbij een salade van komkommer, tomaat en blauwe kaas. Dit alles rijkelijk bestrooid met grof gemalen peper.

                      P1040954 P1040955

 

Na dit culinaire hoogstandje liepen we het terrein nog even over op zoek naar de plek voor morgen. Dat was een fikse tippel en gaf ons meer het idee in training te zijn voor de vierdaagse dan dat we een avondwandelingetje aan het maken waren. Maar de nieuwe plek was heel licht en open, en door de struiken kon je de zee zien….who’s complaining??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!