donderdag 11 augustus 2011

Dag 22 - 8 augustus: van Wells Gray naar Jasper

Dag 22 – maandag 8 augustus: van Wells Gray naar Jasper

Heel vroeg opgestaan, om kwart voor zeven. De buurman had zijn houtvuur al weer heerlijk knapperen en het was ook niet overbodig want het was ongeveer 8 graden. Toch hadden wij het ’s nachts niet koud gehad, gelukkig.
De tent moest nat ingepakt, maar we hebben hem gewoon in het onderplastic gerold en het dakje in een plastic zak gestopt. Ging prima. Daarna naar Clearwater gereden en weer heerlijk ontbeten bij de Bakery. Meteen ook maar een vers bruin brood gekocht, het was nog warm!
Omdat ze daar internet hebben maakten we van de gelegenheid gebruik om meer foto’s te laden (ik zet ze allemaal op Picasa en maak dan van daaruit een selectie voor het blog). Terwijl we daarmee bezig waren bleek Jette opeens online te zijn op Skype, dus hebben we een gezellige ochtendklets gehad compleet met video.
De reis verliep voorspoedig maar was  bovenal prachtig. Echt een schitterende tocht. 
Omdat er niet al te veel verkeer was konden we ook nog redelijk opschieten, hoewel dat betrekkelijk is want je mag nergens harder dan honderd. Hoe dan ook, om half drie reden we Jasper binnen en met het grootste gemak vonden we een kampeerplek. Plaats te over! Niet voor grote campers die een full hook up wilden, dat was allemaal vol, maar voor tenten meer dan genoeg ruimte. 


Grote plekken in het bos. Het enige wat jammer was: naast de al pittige prijs van $28 moest je voor een fire permit nog eens $8,40 betalen, per dag. Omdat ze ook geen grote fire pits hadden hebben we dat dus maar niet gedaan.
Daarna Jasper verkend. Leuk plaatsje! Wel toeristisch maar niet té. Bij het Visitor Centre vroegen we informatie over wandelingen en bezienswaardigheden. Een uitermate vriendelijke dame legde alles uit aan de hand van een kaart. Toen ze alles had verteld zei ze ‘maar dit is natuurlijk wel bear country’.  Naast de aangekruiste wandelingen kwamen er toen cirkeltjes op de kaart waar o.a. een grizzly met twee jongen en een zwarte beer, ook met twee jongen, gezien waren. Het advies was om bij een ontmoeting het dier vriendelijk te groeten, even zwaaien en hallo zeggen, zodat ze weten dat je er bent. MEESTAL gaan ze dan door met hun bezigheden. Tja.
Aldus van beregoeie informatie voorzien maakten we een maaltje klaar en legden ons ter ruste. Klaar voor de dingen die komen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!