maandag 8 augustus 2011

Dag 21 - 7 augustus: Wells Gray Park

Dag 21 – zondag 7 augustus: Wells Gray Park
Vanmorgen rustig opgestaan en toen naar Clearwater, plaatsje aan het begin van het park, gereden om nog wat elektronische zaken af te handelen en te ontbijten bij een bakkerij annex café, waar ze heerlijk versgebakken bruinbrood hebben. Daarna het park weer in om op ontdekkingstocht te gaan. Helaas was er niet zoveel te zien: voornamelijk bomen. Langs het park loopt de rivier de Clearwater, en aan het eind zijn er grote, uitgestrekte meren te vinden zoals je je voorstelt als je denkt aan Canada. We zagen dan ook veel mensen met kano’s en boten voorbij komen. In onze ogen is het vooral een park voor hen, en minder voor de landrotten. Onderweg naar het eindpunt van de weg die uitkomt bij het grootste meer stak er opeens een kanjer van een zwarte beer de weg over, prachtig donkerbruin van kleur. Vlak voor onze auto! Die dieren zijn zó snel, je bent altijd te laat met je fototoestel. Tenzij ze in het open veld verdwijnen, maar hier is allemaal bos en je bent ze dus direct weer kwijt. Hoe dan ook, nummer twee gespot! Vanaf dat moment hadden we het fototoestel in de aanslag, maar dan komt er natuurlijk niets meer. Die beren zijn overigens wel de reden dat we ook geen trails gelopen hebben. Afgezien van het feit dat je  bijna uitsluitend door het bos loopt is het bepaald niet ondenkbaar dat je opeens oog in oog met Ollie B. Bommel staat. Als er meer mensen lopen neemt dat gevaar wat af, maar er was helemaal niemand verder….sowieso erg weinig mensen hier. En wat er is zit op het meer. De vis die je daar vangt moet je teruggooien, je mag niets houden. En toch besteden mensen daar uren aan, aan vissen….maar het zijn wel mooie plaatjes: een eenzaam bootje op een verstild meer.
We liepen nog wel naar de Helmcken-watervallen. Met een duizelingwekkende vaart stortte het water zich van grote hoogte de diepte in, indrukwekkend.


Daarna hebben we alle foto’s maar weer eens geladen, vuur gemaakt, wat gelezen en gekookt. Dat vuur is  behalve leuk ook echt nuttig, het koelt behoorlijk af ’s avonds. Overdag is het weer eigenlijk aldoor prima, zo tussen de 22 en 28 graden. Een heel enkele keer was het iets warmer. Perfect dus! Morgen naar Jasper. Eens kijken of we dan weer zo’n fantastische kampeerplek kunnen vinden, want dat was het hier wel: een topper!

1 opmerking:

  1. Hoi lieve buren!

    Heb net alle jaloers makende verhalen van begin tot eind gelezen! Klinkt super! Ook weer heel leuk geschreven! Vanaf nu ga ik de verhalen weer bijhouden, weet ik weer waar ik voor moet sparen ;) veel plezier nog, blijf zingen en houd die beren uit de buurt!

    Kus Amber

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als jullie een reactie achterlaten!