donderdag 5 augustus 2010

Dag 24 - Monument Valley

Dag 24 – Monument Valley

Na een goede nachtrust ingepakt om koers te zetten naar Monument Valley. Toen we de deur opendeden van onze motelkamer – gek, dan sta je meteen buiten – bleek het te plenzen van de regen! Wij blij dat we niet in ons tentje geslapen hadden! Een goede keus gemaakt dus toch.

Na wat boodschappen en het noodzakelijke tanken zijn we rustig aan richting Monument Valley gereden. Onze gastheer had ons een mooie route gewezen, en ondanks de regen was het een plezier om die te rijden. Rond half twee waren we ter plekke, maar onderweg waren we al veel moois tegengekomen. Uit het landschap oprijzende blokken rots, enorm groot en vreemd van vorm, die door de flarden wolken eromheen ons het gevoel gaven in een 3D sciencefiction animatiefilm verzeild geraakt te zijn. Bizar.

In Monument Valley wilden we kamperen, er was ook plaats genoeg, maar het weer….de voorspellingen gaven nog meer regen aan. Dat risico wilden we niet lopen. Natte slaapzakken die je nergens kunt drogen, natte tent, het leek ons geen goed idee. Na enig beraad besloten we de route door het park met onze eigen auto te rijden en daarna verder te kijken.

Zo gezegd zo gedaan, en we storten ons over een weg vol kuilen naar beneden. Het was een behoorlijke commerciële aangelegenheid, in Monument Valley. Er reden karren volgeladen met toeristen, die volgens onze informatie $35 pp moesten betalen. De chauffeurs zetten er flink de sokken in, zodat de passagiers ongetwijfeld veel bewegende beelden kregen op hun foto’s maar dan in negatieve zin.
Wij reden behoorlijk voorzichtig in onze huurauto maar hadden evengoed last van rammelende kiezen. Je moet er wat voor over hebben!
Officieel zou de weg door het park 17 mijl zijn, onze teller wees 12,5 aan. En dat was ook genoeg. Het hele gedoe viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen. Wat we onderweg gezien hadden vonden we eigenlijk veel mooier. Maar goed, het is wel iets wat je een keer gedaan moet hebben.

Het weer was nog steeds erg wisselvallig. Daarom zijn we om 16.00 richting Capitol Reef gereden, onze volgende pleisterplaats. Ja, en dan rijd je opeens op het dak van de wereld….heel hoog, onvoorstelbaar mooi, en geen mens te zien. O ja, we hadden ook nog nog even Goosenecks meegepikt. Dat is een canyon in de vorm van een zwanenhals, uitgesleten door de San Juan River. De wand van de canyon was helemaal bedekt met sulphur, dat geeft een grijsgroene kleur. Je gelooft haast niet dat het echt is, zoiets moois. Samen met Dead Horse Point een van de hoogtepunten voor ons. Toen hadden we de weg naar Capitol Reef nog niet gereden. Die mag ook op de gedeelde eerste plaats!
We hadden het geluk dat het eind van de middag was, en tot zonsondergang (ja, de zon scheen weer) hadden we de mooiste lichtval die je maar kunt bedenken. Om de haverklap stopten we dan ook om foto's te maken.
Uiteindelijk kwamen we om een uur of acht in Hanksville aan, zo’n 40 mijl voor Capitol Reef. Daar begon de lucht al zwart te worden en we zagen de bliksem steeds dichterbij komen. Maar weer een motel gezocht….Morgen verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!