zaterdag 17 juli 2010

Dag 6 - New York - San Francisco
Dag 6 – donderdag 15 juli 2010 – New York - San Francisco

Vroeg opgestaan, om 7 uur zou de shuttle ons ophalen en naar JFK brengen. Om 7.15 niets…..om 7.30 nog steeds niets…..dan word je toch wel wat zenuwachtig. In overleg met de hotelreceptie maar een taxi genomen. Gewoon aangehouden op straat natuurlijk, en terwijl hij stopte werd hij gesneden door een ander die probeerde de rit af te snoepen. Ze gingen bijna op de vuist, maar ‘onze’ chauffeur, een oudere man, werd gered doordat Bert zei ‘maar u bent zeker van de shuttle?’ Daarop droop de ander gelukkig af.
We baalden wel een beetje: eigenlijk gaan we altijd met het openbaar vervoer, maar omdat het dichtsbijzijnde metrostation gewoon te ver weg lag om met onze tassen naar toe te lopen hadden we nu maar eens voor een shuttle gekozen.
Uiteindelijk waren we gelukkig ruim op tijd op het vliegveld. De vlucht verliep voorspoedig en volgens schema landden we om 14.00 plaatselijke tijd in SF. Toen in de trein, per ongeluk twee haltes te ver doorgereden, uitstappen dus, waarbij Bert bijna alleen doorreed omdat hij de tassen niet zo snel uit de trein kon krijgen en de deuren alweer dicht gingen. Gelukkig greep iemand in en hield ze open voor ons. Twee haltes terug en toen met de trolleybus. Een zeer onvriendelijke chauffeur die geen wisselgeld had en ons dus gratis naar binnen liet (niet uit aardigheid dus maar uit chagrijn), bleek het de bus de verkeerde kant op te zijn….grrrrr…..weer uitstappen, teruggelopen wat gelukkig niet zover was maar wel warm, zeker met zware tassen, goede bus genomen en het hotel gevonden. Heel simpel maar erg netjes, goedkoop, op loopafstand van het centrum en bovendien een goede busverbinding. We hebben een stukje gelopen, iets gegeten en zijn toen lekker ons superzachte Ikea-bedje ingedoken.

Morgen is er weer een dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als jullie een reactie achterlaten!